Olesens Brynäs segrade i Närke

13 oktober 2022 21:20
#ÖREBIF

Likaläge i Örebro efter en period. Sedan var det ett starkt gästande lag, med ett imponerande powerplay, och effektivitet inte minst, som tog över tillställningen i Behrn Arena. När Brynäs vann matchen med 5-1.

I Örebro var det ett hemmalag med en stark inledning. Mathias Bromé hade bland annat en puck i nät. Men slog in den med handsken och målet dömdes bort. Ett mål vardera, skulle det dock bli för de respektive lagen när det var lika på ett efter tjugo minuter.

I den andra perioden, var det ett hemmalag med en inspirerande inledning. Målen då? Jo, det stod gästande Brynäs för. Närmare bestämt tre stycken. Ett skulle komma i powerplay och ett i boxplay, när Gävlelaget satt sannerligen i förarsätet.

På den inslagna vägen fortsatte Brynäs. Nick Olesen lyckades dessutom utöka gästernas ledning till 5-1 i numerärt överläge under den tredje perioden. 5-1 som dessutom blev slutresultatet.

– Vi har en bra period i andra perioden, innan de gör sitt 2-1-mål. Då tycker jag det är våran bästa period i matchen. För dålig disciplin. Vi drar oss på utvisningar, i fel lägen, sammanfattade Örebros Niklas Eriksson för C More.

– Stolt idag. Ja visst, vi är effektiva och Anders (Lindbäck reds. anm) är kanonbra i målet, konstaterade Brynäs tränare Mikko Manner efter matchen.

• Nick Olesen stod för dubbla fullträffar under torsdagen.
  • Anders Lindbäck hade det svettigt i andra perioden, stod för några väldigt fina räddningar.
  • Säsongens första förlust på hemmaplan för Örebro.
  • Marcus Hardegård noterades för Örebros mål.