BIF

Forsberg sköt första hemmasegern till HV71

15 oktober 2022 17:51
#HV71BIF

Sex raka förluster och inte en enda hemmaseger var facit för HV71 inför lördagens möte med formstarka Brynäs. Efter en drömstart för Jönköpingslaget såg det ut att kunna bli trendbrott, men Brynäskaptenen Anton Rödin ville annat och sköt två mål som tog laget upp till likaläge. I övertid var det dock HV71 som fick jubla när Fredrik Forsberg hittade rätt i powerplay till 3-2.

För första gången den här säsongen öppnade HV71 målskyttet i en match, och av bara farten fick man dessutom utdelning i powerplay - det har man bara fått i en av de tidigare matcherna. I ett sent powerplay reducerade Brynäs när Anton Rödin satte säsongens första mål.

I den andra peroiden tog HV71 ett spelmässigt kommando, och skapade ett gäng målchanser utan att få utdelning. Brynäs, främst genom målvakten Anders Lindbäck, bet sig kvar i matchen och var bara ett mål efter inför tredje perioden.

I den tredje perioden snärtade Anton Rödin in 2-2 och sedan var det två lag som närmast bevakade en poäng än gick hårt för att ta alla tre. På slutsignalen ådrog sig Oula Palve en utvisning, vilket gav HV71 powerplay in i övertiden. Där slog Fredrik Forsberg, HV71:s notoriske powerplay-målskytt, till och avgjorde tillställningen till stort jubel från hemmapubliken.

– Vi fick slita hårt idag, vi gör en sisådär match, men vår tur att vinna i förlängning. Vi blir lite små i anfallszon, får inga långa anfall. Vi har lite att jobba på, men skönt att få två poäng, sa segerskytten Fredrik Forsberg.

– Hemmalaget var bättre, vi får vara nöjda med en poäng idag. Vi hittade en väg i tredje perioden att komma tillbaka, det var starkt efter att ha legat under nästan hela matchen, summerade Brynäs tränare Mikko Manner.

• HV71 gjorde matchens första mål för första gången den här säsongen.
  • Målet gjordes av Nichlas Torp - hans första för säsongen.
  • När HV71 gjorde mål i powerplay var det blott andra matchen den här säsongen man fick utdelning i den spelformen.
  • Av HV71:s nio matcher har sex gått till övertid.
  • Anton Rödin gjorde sitt första - och andra - mål för säsongen.
  • Brynäs segersvit stannade på tre matcher.