Kasper såg till att Rögle är tillbaka på vinnarspåret

13 oktober 2022 21:32
#RBKHV71

Efter två raka förluster fick Rögle fira en seger igen, men det satt långt inne. Matchen mot HV71 gick till övertid och där satte Marco Kasper avgörande 2-1 med sitt andra mål för säsongen.

Både Rögle och HV71 var på jakt efter trendbrott och det var Rögle som öppnade målskyttet. Ludvig Larsson gjorde 1-0 i slutet av första perioden. Förutom en jättechans för Andy Miele hade HV71 svårt att komma till högklassiga målmöjligheter i mellanakten.

I den tredje perioden fick dock Filip Forsberg ett friläge och det utnyttjade han. Ett mål som tog matchen till övertid. Där var det Rögles Marco Kasper som klev fram. Han petade in sin egen retur och sköt därmed extrapoängen till Rögle.

– Såklart riktigt viktigt att få vinsten och två poäng. En bra match. Hårt jobb från hela laget. Till slut vinner vi och det är det viktigaste, sa Rögles Marco Kasper.

– Surt såklart. Vi gör en bra push i tredje perioden. Vi jobbar hårt för tre poäng, men det blir en, sa HV71:s Fredrik Forsberg till C More.

• Rögle har vunnit tre av tre matcher som har slutat oavgjort efter ordinarie matchtid.
  • HV71 har förlorat fyra av fem matcher som har gått till övertid/straffar.
  • HV71 har släppt in det första målet i samtliga åtta matcher den här säsongen.
  • Fredrik Forsberg stod för säsongens fjärde fullträff. Med det är han etta i den interna skytteligan.
  • Ludvig Larsson hade 1+1 i premiären. Därefter har han lämnat isen poänglös i fem raka matcher, men mot HV71 nätade han igen.
  • Övertidshjälten Marco Kasper har gjort poäng i fem av åtta matcher den här säsongen.