Lennströms ovanliga mål bakom Färjestads seger

15 oktober 2022 17:55
#FHCFBK

Det var stor folkfest i Scandinavium där det vankades "västderby" mellan Frölunda och Färjestad. Matchen bjöd också upp till alla förväntningar, och blev ett riktigt målkalas. Bäst av alla var Färjestadsbacken Theodor Lennström, som gjorde något så ovanligt som mål i spel tre mot fem. Till slut vann Färjestad med 7-3 inför 12 044 åskådare.

Färjestad fick en drömstart på matchen när man vände spelet snabbt och satte 1-0 efter mindre än två minuter. Det skulle också bli en händelserik första period. Färjestad gjorde 2-0 i powerplay, innan Frölunda reducerade. I spel fem mot tre för Frölunda blev det två mål - ett för Färjestad (!) och ett för Frölunda, vilket gav ställningen 2-3 inför andra perioden.

I andra perioden fortsatte målkalaset. Färjestad satt kvar i förarsätet och utökade ledningen, medan Frölunda svarade. Med sin tredje poäng för kvällen spelade Theodor Lennström fram Patrik Lundh till sitt första för säsongen vilket gav Färjestad 5-3 och tvåmålsledning inför tredje.

I den tredje perioden var det Färjestad som var starkast. Laget demonstrerade en kreativ, offensiv hockey matchen igenom och fick kröna det med ytterligare två mål, varav det sista i powerplay sedan Mats Rosseli Olsen dragit på sig ett matchstraff.

– Otroligt starkt att vinna borta i Scandinavium. Vi gör en otroligt bra match. Det är farten, offensiven från båda lagen, som sätter tryck i anfallszon, det blir många lägen vilket nog gör det roligt att kolla på. Det är en extra kick att vilja vinna när man möter ett lag man spelat i tidigare, sa Färjestads back Theodor Lennström till Sanny Lindström efter matchen.

• Max Friberg stod för 1+1 - hans andra tvåpoängsmatch för säsongen.
  • Backen Pontus Johansson hade endast en assist inför kvällen, men stod för 1+2 och var inblandad i samtliga Frölundas mål.
  • Ryan Lasch gjorde sin femte assist för säsongen och bröt därmed en tre matcher lång poängtorka.
  • Per Åslund är nu den spelare som gjort flest matcher för Färjestad (SHL + slutspel), totalt 826 stycken.
  • Henrik Björklund gjorde två mål i matchen vilket innebär att han gjort tre mål på sina tre senast matcher.
  • Theodor Lennström gjorde säsongens sjätte (!) mål - i spel tre mot fem! Backen stod för inte mindre än fyra poäng i matchen.