Rögle tog första hemmatrean

15 oktober 2022 17:53
#RBKÖRE

Rögle hade inte tagit någon trepoängare på hemmaplan den här säsongen, men mot Örebro på lördagen tog man full pott. Segern grundlades i den andra perioden, där hemmalaget gick från 1-1 till 3-1. Till slut vann Rögle med 4-2.

Inför nedsläpp hyllade Rögle de spelare vars tröjor är hissade i taket i Catena Arena. Det gav uppenbarligen spelarna på isen inspiration, för det tog bara 18 sekunder innan Anton Bengtsson skickade in säsongens första mål. Men Örebro tog över och skapade många chanser, och till slut kvitterade gästerna välförtjänt.

I den andra perioden tog hemmalaget över och fick också målmässig utdelning. Först var det backen Michael Kapla som hittade rätt, sen gav powerplay 3-1 för hemmalaget när Daniel Zaar styrde in en puck i sin 200:e SHL-match för Rögle.

Det såg inte ut att bli speciellt spännande i den tredje perioden, men i en snabb spelvändning lyckades Rodrigo Abols trycka in en reducering och det blev nerv i matchen. I en sista forcering från bortalaget lyckades emellertid Rögle avgöra i tom kasse vilket gav första hemmatrean för säsongen.

– Vi gör inte den bästa förstaperioden, men steppar upp i andra och tredje. Det var lite spänt inför matchen, men jag försöker ta tillvara på chanserna och bidra med mitt spel. Jag försöker ta defensiven först och sen addera spelet med puck, sa Rögles försvarstalang Adam Engström.

– Känns som vi spelar ganska okej. Bra första, där vi dominerar. Andra spelar de bättre än oss, och det är därför vi förlorar idag, sa Örebros Rodrigo Abols efter slutsignalen.