Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Luleå
LHF

Försvarsstarkt Luleå tog ännu en seger mot Oskarshamn

15 oktober 2022 21:25
#IKOLHF

Luleå verkar trivas mot Oskarshamn. Lagen har mötts 13 gånger i SHL-sammanhang – och elva matcher har norrbottningarna vunnit. Nyckeln till Luleås 4-1-seger var ett starkt försvarsspel. Oskarshamn sköt 19 skott på mål och av dessa räddade Joel Lassinantti 18.


Luleå kopplade tidigt ett spelmässigt grepp om matchen. Gästerna gjorde också två mål innan det blev ett långt spelavbrott på grund av isproblem. När matchen återupptogs en dryg timme senare var det Oskarshamn som hade några bra byten i offensiv zon. Därefter fick Luleå chansen i spel fem mot tre och då kom även 3-0.

Antti Suomela fick in en reducering, men närmare än så kom inte Oskarshamn. Luleå utökade ledningen till 4-1 och även om Oskarshamn kom till några bra lägen i tredje perioden släppte inte Joel Lassinantti någon fler puck förbi sig.

Sagt om matchen

– En tuff start. Jag är lite förbannad på mig själv att vi inte har en bättre plan för att hantera deras höga spel. Vi hade gjort vissa korrigeringar, men inte tillräckligt bra. De första två målen tar jag på mig. Sedan spelar vi intensivt och bra. Vi skapar, men är inte tillräckligt effektiva, sa Oskarshamns tränare Martin Filander.

– Det blir lite hackigt med uppehållet. Men vi hanterar det hyfsat bra. De fick lite luft under vingarna direkt efter, men jag tycker vi är det bättre laget, sa Luleås 3-0-målskytt Konstantin Komarek.

I punktform

  • Luleås andra raka seger.
  • Antti Suomela gjorde sin 14:e poäng när han reducerade till 1-3. Med det är han trea i SHL:s poängliga.
  • Isac Brännström var poängbäst på isen med ett mål och en assist.
  • Luleås back Oscar Engsund, med IK Oskarshamn som moderklubb, gjorde poäng för andra matchen i följd.
  • I sin sjunde match för säsongen gjorde Olli Nikupeteri sin första poäng, när han assisterade till 1-0.
  • Jack Connolly gjorde sin 200:e SHL-match i Luleåtröjan.