Camper Leksands hjälte i vändningen mot serieledaren

15 oktober 2022 20:30
#VLHLIF

Växjö hade 1-0 med sex minuter kvar av tredje perioden. Då klev Carter Camper fram för Leksand. Först assisterade han till John Quennevilles kvittering och sedan satte Camper det avgörande målet på övertid.

Leksand spenderade mycket tid i anfallszon i den första perioden, men trots flera bra chanser fick de inte in pucken. I stället tog Växjö ledningen när de utnyttjade ett powerplay.

I den andra perioden kom Leksand inte alls till lika många bra lägen. I stället var det Växjö som hade det mesta av spelet. Två bra målvakter (Emil Larmi och Mantas Armalis) såg till att det var 1-0 inför den tredje perioden. Drygt 14 minuter in i den fick Leksand till slut hål på Larmi. En fullträff som tog matchen till övertid. Väl där var det Carter Camper som sköt extrapoängen till Leksand.

– Det är svårt att vinna när man gör ett mål. Vi hade ledningen länge, men vi behöver få in någon mer puck i det läget, sa Växjös tränare Jörgen Jönsson.

– En bra match, som en slutspelsmatch. Det är så varje match. Det är en riktigt bra liga. En vitkig seger för oss borta mot ett väldigt bra lag, sa Leksands Carter Camper.

• Leksand tog tredje raka segern. För Växjö var det första hemmaförlusten för säsongen.
  • Mantas Armalis hade 96,15 i räddningsprocent.
  • Emil Larmi i Växjömålet spelade också bra. Han stoppade 28 av 30 skott.
  • Växjö har gjort mål i powerplay i fem raka matcher. Mot Leksand nätade Martin Lundberg i numerärt överläge.
  • John Quenneville (1+0) gick mållös från säsongens fyra första matcher. På de fem senaste matcherna har han gjort tre mål.
  • Carter Camper gjorde sin 100:e poäng i SHL när han assisterade till 1-1. Han gjorde sedan sin 101:a poäng när avgjorde matchen på övertid.