Emil Larsson hattrickhjälte för Örebro

20 oktober 2022 21:26
#ÖREFBK

Med tanke på lagens senaste matcher fanns förhoppningar om en målrik tillställning mellan Örebro och Färjestad på torsdagskvällen. Så blev det inte. Det dröjde till den tredje perioden innan matchens första mål föll, men då kom å andra sidan målen i strid ström. Efter att Färjestad tagit ledningen gjorde Örebro tre raka mål, varav tre från Emil Larsson. Matchen slutade 4-1.

Det var något av derbykaraktär på spelet i den första perioden som präglades av mer kamp än skönspel. Mest uppseendeväckande var talangen Leo Carlssons nummer på vänsterkanten där han tog sig förbi tre motståndare, varav den sista dragningen mot Theodor Lennström var ett konststycke, innan han försökte sig på en backhand som Matt Tomkins räddade.

Matchbilden fortsatte i den andra perioden, med skillnaden att det blev mycket powerplay, inte minst för hemmalaget. Bra boxplayspel såg dock till att ställningen fortsatt var 0-0 in i tredje perioden.

I den tredje perioden hände desto mer. Färjestad inledde perioden med att sätta ledningspucken, men det dröjde inte mer än dryga minuten innan det var kvitterat. När Emil Larsson sedan satte sitt andra för kvällen orkade inte bortalaget resa sig igen. Örebro gjorde två mål i tom kasse, varav Emil Larsson fick avsluta med ett hattrick.

– En ganska jämn tillställning. Bra tryck i hallen, mycket kamp. Skön vinst! Nånstans inför sista kände vi att vi hade krafter kvar att trycka på, även om de får in en tidigt orkar vi mala på. Vi förtjänar att vinna till slut, sa matchhjälten Emil Larsson.

– Jag tycker vi gjorde en grymt bra match i fem mot fem. Det kändes inte riktigt som vi fick chansen att vinna. Frustrerande. Vi spelar sjukt bra, grabbarna krigar för varandra och vi har en bra box, tyckte Färjestads tränare Thomas Mitell efter matchen.

• Örebro tog andra raka hemmasegern.
  • Emil Larsson gjorde sitt första hattrick sedan 27 februari 2018.
  • Färjestad hade vunnit fem av fem matcher där man gjort första målet - men ikväll sprack den sviten.
  • Örebro har vunnit samtliga fem matcher som Emil Larsson gjort mål i den här säsongen.
  • Filip Berglund gjorde mål för andra matchen i följd.
  • Färjestad drog på sig hela åtta utvisningar och dödade av samtliga (även om 2-1-målet kom tre sekunder efter att Färjestad blivit fulltaligt).