Brynäs förlängde hemmasviten - tre poäng av Eklind

20 oktober 2022 21:32
#BIFLHC

Linköping tog en tidig ledning i mötet mot Brynäs, men det dröjde inte länge innan kvitteringen kom. I slutet av den första perioden hade hemmalaget vänt på steken och efter det satt gästrikarna i förarsätet matchen ut. Brynäs vann till slut med 4-1 efter tre poäng av Oscar Eklind och tog sin fjärde raka hemmaseger.

Det small två gånger inom loppet av 46 sekunder i inledningen av matchen. Först var det Linköpings Broc Little som hittade rätt, men Brynäs Alexander Ljungkrantz replikerade omgående. I powerplay skulle sedan hemmalaget sätta 2-1 när Johannes Kinnvall satte pucken till vänster om en skymd Marcus Högberg.

I mittakten öste Brynäs på offensivt och vann skotten med 17-5, men perioden slutade mållöst. Utdelningen skulle dock komma i den tredje perioden, där Oscar Eklind låg bakom två mål - först satte han 3-1 innan han spelade fram till Greg Scotts 4-1 i öppen kasse.

Sagt om matchen:

– Vi har kommit ihop som lag. Jag tycker att alla i i laget har börjat köra. Alla täcker skott, alla kör snabba byten. Vi får längre spel i anfallszon och kan köra på rull, konstaterade Brynäs Oscar Eklind till C More.

– Vi är underkända med råge, framför allt en andra period där vi är helt lost. Vi måste titta oss i spegeln, vi har en trend som är på väg åt helt fel håll. Vi har en hel del att jobba på, sa Linköpingstränaren Klas Östman efteråt.

• Brynäs vann och har tagit poäng i fem raka matcher.
  • Linköping förlorade för tredje matchen i följd.
  • Simon Bertilsson stod för två assists. Hans första var hans 100:e poäng i SHL-karriären.