TIK

Mäktig mittperiod matchvinnande i Medelpad

22 oktober 2022 17:53
#TIKRBK

En mäktig insats från Timrå i mittperioden skulle visa sig bli direkt matchvinnande i sexpoängsmatchen hemma mot Rögle. Fyra raka mål vände ett underläge till en kraftig ledning, som därefter aldrig släpptes. I och med triumfen har Timrå nu tre raka segrar i SHL.

Den inledande perioden i Timrå var en svängig tillställning spelmässigt, i och med att båda lagen bjöd upp till dans och turades om att skapa farliga målchanser. Målvakterna Jacob Johansson och Calle Clang imponerade i sina respektive målburar och höll siffrorna nere. Rögle hade ändå via Anton Bengtssons ledningsmål till 0-1 en ledning med sig in i första pausvilan.

Timrå är ett av seriens bästa lag i powerplay, men fick vänta länge på en chans i den spelformen. I stället kom kvitteringen i mittperioden efter en vunnen tekning i offensiv zon. Därefter kom 2-1, 3-1 och 4-1 raskt i en mittperiod där Timrå dominerade i det närmaste totalt spelmässigt. När väl ett powerplay kom för Timrå var det däremot Rögle som nätade till 4-2.

Frågan var om gästerna skulle fortsätta att knapra in på ledningen i den tredje perioden, men så skulle det inte bli. Timrå kontrollerade matchen bra och kunde till slut sätta spiken i kistan via 5-2 i tom kasse i slutskedet. Därmed tog laget sin tredje raka seger i SHL.

– Jättebra, vi spelar väldigt bra i de första perioderna och stänger ner matchen. Jag tycker att vi växer ihop som grupp. Vi hade en inkörningsperiod i början, men spelar bättre och bättre, hela laget. Det finns inget att klaga på, det är kul att se. Man blir stolt, konstaterar Timrås Jonathan Dahlén i C More.

– Väldigt svängigt. Vi börjar bra, men sedan tar Timrå över. Jag fick en tung start på säsongen, men benen börjar komma igång och jag börjar att känna igen mig själv. Jag trivs med rollen som lagkapten, kommenterade Rögles Anton Bengtsson.

• Timrå dominerade skotten med 39-28.
  • Oskar Stål Lyrenäs har i och med sitt mål i matchen gjort poäng i fem raka.
  • Jacob Blomqvist var ende spelare i Timrå med fler än en poäng, 1+1.
  • Rögle var trots förlusten hundraprocentiga i både powerplay och boxplay. Dessutom gjorde de ett mål i numerärt underläge.
  • I och med segern tar Timrå ett kliv förbi Linköping i tabellen.