Campers blixthattrick sänkte Luleå

22 oktober 2022 20:45
#LIFLHF

Carter Camper var på spelhumör när Leksand säkrade tre nya poäng. Han gjorde tre snabba mål redan i den första perioden framför ett chockat Luleå. Gästerna spelade upp sig avsevärt och kunde mycket väl ha fått med sig poäng, men Oskar Lang satte 4-2 i öppen kasse i slutskedet vilket gav segern till Leksand.

Det är inte så ofta vi ser spelare göra hattrick, ännu mer sällan göra hattrick i samma period. Men i Leksand hände det. Carter Camper var spelaren på allas läppar efter att ha satt hemmalaget i ett 3-0-övertag efter drygt halva första perioden. Luleå hängde inte med inledningsvis, men efter det tog de över och fick in en reducering innan periodpausen genom Brendan Shinnimin.

Leksand hade efter halva första perioden 12-0 i skott. När första var färdigspelad stod det 12-10 och när andra var klar hade vi 16-25. En kraftig scenförändring med andra ord, och Luleå kröp närmare i andra efter Jonathan Anderssons pärla.

I tredje fick inte Luleå igång något kraftigt tryck utan Leksand försvarade sig starkt och kunde istället sätta 4-2 i öppen kasse.

Sagt om matchen:

– Målen har inte kommit riktigt så skönt att det lossnade lite. Vi jobbar hårt för varandra och spelar stabilt defensivt, sa Leksands Oskar Lang som satte 4-2 i öppen kasse.

– Vi kommer lite fel i tredje och får ingen bra press, vi har inte riktigt timingen, sa Luleås tränare Thomas Berglund.

• Carter Camper hade gjort tre mål på de första tio matcherna - nu satte han tre mål inom loppet av drygt åtta minuter.
  • Matteus Ward startade i Luleåkassen och spelade upp sig efter en tuff förstaperiod.
  • Skotten slutade 22-30.
  • Leksands Anton Lindholm spelade mest av alla, 24:27 minuter.