Proppen ur för Bromé i Örebros perfekta vecka

22 oktober 2022 17:38
#MIFÖRE

Återvändaren Mathias Bromé levererade på en mycket hög nivå när han via två mål redan i den första perioden satte Örebro i förarsätet mot Malmö och därefter fullbordade sitt hattrick med en fullträff i tom bur. Segern innebär att närkingarna nu har tagit tre raka trepoängare inom loppet av bara fem dagar.

Förväntningarna på Örebros återvändare Mathias Bromé har varit höga - och i matchen mot Malmö motsvarade han verkligen dem. Två mål från hans klubba bidrog starkt till att närkingarna ryckte ifrån tidigt och hade en tremålsledning med sig in i den första periodpausen. Den andra fullträffen var dessutom en riktig läckerbit i ett friläge, se till att spana in highlights från matchen!

Matchen såg avgjord ut, men i mittperioden vaknade Malmö verkligen till liv och reducerade två gånger om, bland annat genom ungtuppen William Von Barnekow. Spelmässigt var det skåningarna som tog över totalt och hade utöver de två målen en fin känsla med sig in i den andra pausen.

I den sista perioden höll Örebro undan relativt komfortabelt och kunde via två mål i tom bur gå ifrån till 2-5. Det sista målet kom från Bromé, som därmed svarade för ett hattrick. I och med segern har Örebro tagit tre raka segrar inom loppet av bara fem dagar den här SHL-veckan. Åtminstone tillfälligt tar laget dessutom steget upp på förstaplatsen i SHL-tabellen.

– Jättebra passning, det var bara att lägga in den i öppet mål. Jag ska bara köra på som jag har gjort de senaste matcherna, skönt att få göra mål i första bytet. Vi började matchen bra, men de gör tre mål och det var inte tillräckligt bra. Skönt att vi får göra två mål i mittperioden, vi spelar jättebra och för spelet. Vi ska fortsätta så i tredje, kommenterade Malmös William von Barnekow i C More.

– De börjar lite starkare än oss, men vi jobbar oss in i matchen. Vi håller vår plan och får ner pucken djupt på dem, därifrån är det spel mot ett mål i första perioden. Man får prova på en "Kenta Nilsson" ibland. Skönt, konstaterade Mathias Bromé i C More om sin läckerbit till 0-3.

• Tre mål på fyra minuter gav Örebro en stor fördel i matchen redan i den första perioden.
  • Mathias Bromé levererade på hög nivå och svarade för två mål i den första perioden när Örebro ryckte ifrån. Ett tredje kom därefter i slutet av matchen.
  • Malmö har nu spelat sex raka förstaperioder i SHL utan att producera ett mål i dem.
  • Robert Leino gjorde Örebros sista mål och hans fina målform fortsätter därmed.
  • Segern var Örebros första i Malmö sedan i januari 2019.