Hemma
Malmö
MIF
Borta
Örebro
ÖRE

Avgjort fyra matcher: "Vill visa att jag kan spela hockey"

22 oktober 2022 10:00
#MIFÖRE

Förra säsongen gjorde han tre mål på 50 matcher. Nu har Örebros Robert Leino redan gjort fyra mål – och samtliga har varit matchavgörande. ”Jag vill verkligen visa att jag kan spela hockey och göra mål”, säger finländaren inför Örebros match mot Malmö.


Robert Leino, 29, kom till Örebro säsongen 2020/21. Hans debutsäsong slutade med 33 poäng på 50 matcher och han belönades med sex landskamper med Finland. Förra säsongen gick det desto tyngre för Leino. På 50 matcher lyckades han bara göra tre mål. Den siffran har han redan passerat den här säsongen – efter tolv spelade matcher.

– Jag har fått en bra start. Men jag har också haft några dåliga matcher. Jag är ändå glad över hur jag har spelat. Vi har spelat bra i powerplay och det hjälper poängproduktionen, säger Leino.

En intressant statistik är Leinos samtliga fyra mål har varit matchavgörande.

 – Det säger väl att jag är i bra form. Målen har kommit i tredje perioden eller på straffläggning. Jag känner mig i bra form. Sedan har det varit lite tur, säger Leino.

Har du ändrat något i ditt träningsupplägg inför den här säsongen?

– Förra året var verkligen tufft. Jag tränade bra hela sommaren. Jag ville komma i min bästa form i livet och så här långt har det fungerat, säger Leino.

"Lite revansch mentalt"

Eftersom förra säsongen var så pass tuff som den var gick finländaren in i den här säsongen med en känsla av revanschlust.

– Ja, lite så måste jag säga att det var. Hela säsongen var tuff och jag vill verkligen visa att jag kan spela hockey och göra mål. Lite revansch mentalt, säger han.

För ungefär fyra månader sedan blev Leino pappa för första gången och det lyfter han fram som en tänkbar anledning till den fina säsongsstarten.

– Det har varit en stor förändring i livet, på ett bra sätt, säger Leino.

– Hockey är inte nummer ett längre. Jag har viktigare saker i livet just nu. Det har bara påverkat mig positivt, säger han.

"Alltid tufft att möta Malmö"

För Örebro väntar i eftermiddag bortamatch mot Malmö och närkingarna åker söderut som tabelltvåa. Trots det är Leino inte helt nöjd med vad laget har presterat.

– Det har varit okej. Det har varit lite upp och ner. Vi har haft några riktigt bra matcher, men det har också varit några sämre matcher. Vi behöver bli mer stabila, säger Leino.

Vad är nyckeln till att bli det?

– Bra fråga. Hade jag vetat hade jag svarat, men jag skulle säga att vissa lag passar oss bättre och vissa lag får vi kämpa mer mot. Men överlag har det varit lite för mycket upp och ner, säger Leino.

Hur passar det er att möta Malmö?

– Malmö är alltid ett tufft lag att möta. De spelar hårt och jobbar hårt. Malmö är alltid en tuff motståndare, säger Leino.