Lindvall studsade tillbaka och avgjorde derbyt i norr

27 oktober 2022 21:44
#LHFSKE

Uppmålad stormatch på förhand som skulle innehålla det mesta. Resultatet av matchbilden motsvarade förväntningarna. Skellefteå såg länge ut att få med sig trepoängaren från Luleå, men efter sen kvittering av Luleå räckte inte 60 minuters spel. Efter en böljande match som innehöll allt och lite till lyckades till slut Skellefteå segra 3-2 på straffar. Gustaf Lindvall räddade samtliga straffar och Simon Robertsson gjorde straffläggningens enda mål.

Det var två taggade lag som kom ut i derbyt i norr. Till en början kände de lite på varandra, men efter 6 minuters spel kunde Linus Fröberg spräcka nollan genom en läcker styrning. Känslorna blev sedan hetare och hetare för varje minut innan Skellefteå kunde kvittera genom Filip Sandberg i spel med numerärt överläge. Luleå fick senare chansen i powerplay även dem, men istället för att ta ledningen släppte de in 2-1 pucken. Andreas Wingerli kom åkandes på en kontring och kunde rappt skjuta in 2-1 pucken i första krysset.

Andra perioden inleddes i hög fart och böljande spel där chanser skapades åt båda hållen. Luleå hade de farligaste chanserna, men Lindvall storspelade och kunde rädda samtliga Luleåchanser. På andra sidan isen stod Joel Lassinantti briljant även han och räddade allt från frilägen till direktskott. Trots många chanser slutade mellanakten mållös.

Det var Luleå som tog tag i taktpinnen i tredje perioden. Efter forcering kom sedan 2-2 kvitteringen genom Jack Connolly. 60 minuters spel visade sig inte räcka och matchen fortsatte till förlängning. Väl där hade båda lagen sina chanser, men ingen lyckades överlista varken Lassinantti eller Lindvall. På straffar var det endast Simon Robertsson som lyckades göra mål när Lindvall spikade igen och Skellefteå bröt där med sin sex matcher långa förlustsvit.

– Åh vad skönt, jag har inga ord just nu. Vi möter ett bra lag som kommer skapa chanser, men vi kämpar idag och lyckas få med oss två pinnar vilket känns underbart, säger matchvinnande Gustaf Lindvall i Skellefteå till C More efter matchen.

– Jag tycker vi gör en bra insats och vi var det bättre laget. Jämn första, men vi är det bättre laget spelmässigt i andra och framförallt slutet på tredje. En sån här match ska vi vinna, ett tvåmålsöverläge skulle kanske vara rättvist, summerar huvudtränare Thomas Berglund sitt Luleås insats ikväll.

• Simon Robertsson, Skellefteå, enda målskytt i straffläggningen.
  • Gustaf Lindvall med räddningar på samtliga straffar.