Straffar krävdes när Leksand tog ytterligare en hemmaseger

27 oktober 2022 22:07
#LIFLHC

Det dröjde tills slutet av andra perioden innan matchen fick sitt första mål. Då höll sig Linköpings Vilmos Gallo framme och satte säsongens första mål i sin 200:e SHL-match. Leksand kunde sedan kvittera och ta ledningen i tredje, innan Broc Little sköt in 2-2 kvitteringen för Linköping med 2:09 kvar på klockan. Matchen gick till förlängning och sedan straffar. Väl där avgjorde John Quenneville med enda målet, medan Mantas Armalis räddade samtliga.

Det var LHC som kom ut i första perioden och var klart vassare. De förde spelet och skapade en hel del chanser, men Mantas Armalis stod lugnt i målet och avvärjde samtliga. Leksand kunde sedan växa in i matchbilden, delvis tack vare ett powerplayspel, men lyckades sedan inte få hål på Marcus Högberg i Linköpingsmålet och första perioden höll sig mållös.

Andra perioden höll sig mållös länge den med, innan Linköpings Vilmos Gallo kunde spräcka dödläget genom att trycka dit 1-0 målet. Gallos första för säsongen i sin 200:e SHL match. Ett skott Leksands Mantas Armalis inte såg ut att vara beredd på.

Linköping fick chansen direkt i powerplay i början på tredje, men kunde inte ta vara på det läget. Istället kvitterade Jon Knuts direkt från utvisningsbåset efter en fin passning av Jonas Ahnelöv. Patrik Norén satte sedan 2-1 pucken, mål för andra matchen i rad. LHC fick sedan powerplay och väl där tryckte Broc Little in 2-2 kvitteringen i öppen målbur. Matchen gick senare till förlägning och straffar. Där tog Mantas Armalis samtliga straffar medan John Quenneville gjorde enda målet och sköt således hem segern till sitt Leksand.

–Självklart är det en enorm seger för oss efter att vi låg under med 1 mål inför sista. Vi gjorde ett bra jobb som kom tillbaka i matchen och det är en viktig vinst, säger matchvinnande John Quenneville om Leksands match till C More.

– Nae det är surt såklart med ledning inför sista där. Det är två svaga försvarsingripande där tyvärr. Sen är det bra att vi vrider tillbaka och får in en kvittering där. Det klart att det är skillnad att få hem den där bonuspoängen eller inte, men överlag en ganska bra bortmatch, men surt att förlora, kommenterar huvudtränare Klas Östman om sitt Linköpings insats uppe i Leksand.

• Marcus Högberg, LHC och Mantas Armalis, Leksand, båda med 93.10 i räddningsprocent.
  • John Quenneville, Leksand, med enda målet i straffläggningen.
  • Leksandsbacken Patrik Norén målskytt för andra matchen i rad.