TIK

Juniorerna klev fram när Brynäs vann

27 oktober 2022 22:05
#BIFTIK

Det blev en svängig historia i Gävle när Timrå gästade Brynäs. Efter en tight och sönderryckt förstaperiod tog det fart rejält i den andra. Men matchen var fortsatt jämn och det skulle krävas straffar för att skilja lagen åt. Väl där kunde inte ens en storspelande Jacob Johansson stå emot när Hannes Björninen sköt segern till Brynäs.

Den första perioden i Monitor ERP Arena bjöd inte på något skönspel från något av lagen. Timrå fick ett par möjligheter i numerärt överläge och Brynäs fick chansen i nästan två minuters fem-mot-tre-spel i mitten av perioden. Men när perioden var färdigspelad stod det 0-0 på tavlan.

Om den första perioden var sönderryckt och chansfattig var den andra perioden något helt annat. Emil Pettersson gjorde mål redan efter 31 sekunder och sedan radade Brynäs upp chanser och fick mycket logiskt utdelning när Dmytro Timashov satte dit 1-1-pucken knappt fyra minuter in i mittperioden. Debutanten Noel Nordh gjorde sedan sitt första SHL-mål innan Erik Walli-Walterholm kvitterade i mitten av perioden.

I den tredje perioden fick vi se ännu en Brynässpelare göra sitt första SHL-mål. William Strömgren snappade upp en retur efter att David Sklenicka lagt pucken på kassen, och satte 3-2 för hemmalaget. Sedan började Timrås kvitteringsjakt och med bara knappt tre minuter kvar att spela av den tredje perioden vände Anton Wedin upp vid ena tekningscirkeln och sköt ett skott som gick in mellan benen på Lindbäck i Brynäsmålet.

Matchen gick till förlängning men de riktigt heta målchanserna uteblev. Straffläggning krävdes och efter nio straffmissar lagen emellan satte Hannes Björninen den avgörande straffen för Brynäs som tog två poäng.

– Det har gått jättebra för mig tycker jag. Jag har kommit bra in i gänget och det är bra personer här omkring mig som gör mig bättre. Jag är ung, jag måste lära mig och utbilda mig. Det är bara att fortsätta kämpa, säger Brynäs William Strömgren i C More.

– Vi har bra rörelse och skapar mycket målchanser, det är jag väldigt nöjd med. Men jag tycker vi är passiva i egen zon och får inte stopp i spelet, men det blev bättre i sista, kommenterade Timrås tränare Anders Karlsson.

• Brynäs vann skotten med klara 49-22.