Hemma
HV71
HV71
Borta
Luleå
LHF

Hyllar Hjalmarsson: "Märker vilket proffs det är"

29 oktober 2022 10:00
#HV71LHF

HV71 jagar dubbel revansch i eftermiddag. Dels för de dubbla förlusterna i veckan och dels för Luleås nollning av HV71 i premiären. ”Vi ska se till att få en bra lördagseftermiddag i Jönköping”, säger Fredrik Forsberg, som även hyllar nye lagkamraten Niklas Hjalmarsson.


HV71 har en rätt tuff vecka bakom sig. Det blev förlust mot Färjestad (1-4) i tisdags och i torsdags tappade Jönköpingslaget en 2-0-ledning till förlust efter straffar mot Frölunda. Dessförinnan hade dock HV71 en bra period med tre raka segrar.

– Det kändes som att vi var på väg uppåt, men den här veckan har varit lite tyngre. Mot Färjestad kom vi inte alls upp i nivå. I torsdags spelade vi rätt bra defensivt, men vi lät Frölunda komma i kapp i tredje perioden. De pressade oss långa stunder, men jag tyckte ändå att vi hade rätt bra kontroll i defensiven. Till slut fick de in någon puck och vann efter straffar. Frustrerande när man är så nära tre poäng och sedan blir det bara en, säger Forsberg.

För motståndet i eftermiddag står Luleå. Ett lag som HV71 mötte i premiären och då blev det 3-0 till norrbottningarna. Räkna därför med ett revanschsuget hemmalag i eftermiddag.

– Ja, både för premiären och för matcherna den här veckan. Vi ska se till att få en bra lördagseftermiddag i Jönköping, säger Fredrik Forsberg.

Vad blir viktigt mot Luleå?

– Det är ett tajt lag och defensivt skickligt. Vi kommer att få slita hårt för att skapa chanser. Förhoppningsvis får de slita hårt för deras chanser. Det lär bli jämn och tät match. Med hemmaplan och stödet vi har där kanske vi kan få lite extra energi och att det kan hjälpa oss till seger, säger Forsberg.

När SHL.se når HV-stjärnan har laget precis avslutat fredagens förmiddagspass. Han berättar att han ska ladda upp inför matchen mot Luleå med att gå och se Division 1-hockey.

– Lite fredagshockey är perfekt uppladdning. Jag har lärt känna några spelare i Dalen och jag brukar försöka åka och kolla när det passar. Det är kul, säger Forsberg.

"Hjalmarsson är en fantastisk kille"

Forsberg står noterad för sex mål och sex assist, men även om han är fem poäng före tvåan i den interna poängligan är Forsberg inte helt nöjd sin prestation i säsongsinledningen.

– Personligen har det varit lite som för laget. Jag blandar och ger lite. Ibland har jag några bra prestationer, men ibland är jag lite för dålig. Jag vill skärpa till mig lite och höja lägstanivån. Men det har ändå känts relativt okej, säger han.

En som dock inte kommer att komma till spel mot Luleå är Niklas Hjalmarsson, 35. I veckan har den trefaldige Stanley Cup-mästaren tränat med HV71. Förhoppningen är att han ska börja spela med HV71 senare under säsongen och det tror Forsberg skulle bli ett bra tillskott för laget.

– Det är en fantastisk kille. Man märker vilket proffs det är både på och utanför och isen. Han har kört lite på egen hand, men vi har väl tränat två, tre pass ihop och det ser knappt ut som att han har varit borta. Vilket är ett bra betyg. Speciellt utanför isen tror jag att han kommer att bli viktig. Både med hans rutin och hur han verkar vara som person. Han verkar vara en fantastisk människa. Vi hoppas att allt stämmer för honom och att kroppen håller. Det hade varit grymt kul om han kan spela med oss, säger Forsberg.