FBK

Rieder bakom Växjös trendbrott på hemmaplan

29 oktober 2022 20:45
#VLHFBK

Tobias Rieder såg till att Växjö återigen är ett vinnande lag i Vida Arena. Matchen mot Färjestad var 2-2 efter full tid, men på övertiden såg den 29-årige tysken till att Lakers fick med sig extrapoängen.

Två topplag ställdes mot varandra i Vida Arena. Attt det skulle bli en tajt och jämn match var ingen större överraskning. Efter första perioden var det 0-0 på resultattavlan och 9-9 i skott på mål. Lagen fortsatte att följas åt i den andra perioden, med skillnaden att det blev ett mål för vardera lag.

I den tredje perioden fick Växjö en drömstart. Robert Rosén gjorde ett tidigt 2-1-mål och Växjö kom till ytterligare några chanser. Efter 6:38 tog Färjestad timeout – och en och en halv minut senare satte värmlänningarna kvitteringen. Ett mål som tog matchen till övertid. Där fick Växjö chansen i powerplay och Tobias Rieder kunde avgöra matchen precis när Färjestad blivit fulltaligt.

– Det var en tajt match. Vår kedja hade några chanser och det var skönt att få utdelning. Båda lagen hade chanser, men båda målvakterna spelade väldigt bra, sa Växjös matchhjälte Tobias Rieder till C More.

– Vi var grymt bra med tanke på förutsättningarna (sju spelare på frånvarolistan). Våra etablerade spelare var ruggigt bra, spelade mycket. Det är en tuff liga när man inte är riktigt van. Jag är grymt stolt över laget, sa Färjestads tränare Tomas Mitell.

• Efter tre raka hemmaförluster fick Växjö fira en seger i Vida Arena.
  • Växjös matchvinnare Tobias Rieder har gjort två mål på tre matcher den här säsongen.
  • Victor Ejdsell (0+1) har gjort poäng i fem raka matcher. På dessa har han gjort sju poäng.
  • Hugo Gustafsson fortsätter att producera för Växjö. Han har gjort mål i tre av de fem senaste matcherna.
  • Ville Pokka gjorde sitt första SHL-mål.
  • Oscar Lawner gjorde sin 100:e SHL-match.