IKO

Tre debutmålskyttar när Oskarshamn besegrade Rögle igen

29 oktober 2022 20:30
#RBKIKO

Oskarshamn saknade Antti Suomela och därmed splittrades den framgångsrika förstakedjan mot Rögle. Då klev andra fram. Inte mindre än tre spelare i Oskarshamn gjorde sina första mål för säsongen. En annan stor matchhjälte fanns längst bak. Tim Juel svarade för 32 räddningar när smålänningarna vann med 4-2 och för andra gången den här veckan besegrade Rögle.

Oskarshamn kom till några chanser i inledningen av matchen, men ju längre första perioden led desto mer Rögle blev det. Rögle hade en hel del tid i offensiv zon även i andra perioden, men Ängelholmslaget fick dock inte in något mål. Dels på grund av att Oskarshamn blockade många skott och dels för att Tim Juel stod för en bra insats i målet. Däremot lyckades Oskarshamn näta två gånger om i mellanakten.

Gästerna gick även upp till 3-0, men Rögle gav inte upp. Hemmalaget reducerade två gånger om. 2-3-målet kom med drygt fyra minuter kvar av tredje perioden. Rögle hade chanser till kvittering, men i stället gjorde Oskarshamn 4-2 i tom kasse.

– Vi måsta sätta våra chanser. Jag är besviken på mig själv. Jag borde ha gjort några mål. Oskarshamn håller det tajt defensivt och är skickliga på sina kontringar, sa Rögles Ludvig Larsson efter två perioder.

– Jag är väldigt glad. En riktig kämparinsats. Vi blockar sjukt mycket skott i dag. Nu gör jag mål tidigare än förra året. Jag hoppas kunna pilla in några fler mål den här säsongen, sa Oskarshamn Johannes Salmonsson, som gjorde matchavgörande 3-0.

• Rögle vann skotten med 34-16.
  • Oskarshamns andra seger på tre dagar mot Rögle.
  • Oskar Stål Lyrenäs gjorde både mål och assist. Han har nu gjort poäng i åtta matcher i följd.
  • Både Johannes Salmonsson och Johan Johnsson gjorde sina första mål för säsongen.
  • Även Anthon Eriksson stod för säsongens första fullträff. För honom var det dessutom första SHL-målet.
  • Med 5:42 kvar av tredje perioden, vid ställningen 1-3, valde Rögle att ta ut målvakten och spela sex mot fyra. Kort därefter kom också 2-3-reduceringen från Ludvig Larsson.