TIK

Ny vändning och övertidsvinst för Timrå

1 november 2022 21:24
#LHCTIK

I lördags vände Timrå underläge 0-2 till seger efter övertid mot Örebro. Historien upprepade sig mot Linköping. Timrå kom i kapp i slutet av andra perioden tack vare två mål på drygt två minuter. I övertiden klev Anton Wedin fram och satte segermålet.

Efter första perioden var det mållöst mellan Linköping och Timrå, men det var gästerna som hade haft mest tid i offensiv zon. I andra perioden hände det desto mer. Det blev fyra mål. Linköping gick upp till 2-0, men Timrå kom tillbaka. Magnus Pääjärvi reducerade och drygt två minuter senare kvitterade Anton Lander i powerplay.

I den tredje perioden hade båda lagen några lägen att avgöra. Närmast var Linköpings Markus Hännikäinen, men han träffade stolpen. I stället gick matchen till övertid. Där var det i stort sett bara Timrå som hade pucken. Precis som senast mot Örebro valde Timrå att plocka ut målvakten i tre mot tre-spelet och kort därefter avgjorde Anton Wedin med ett kliniskt avslut där pucken satt i krysset.

– Frånsett de sista minuterna av andra perioden håller vi oss till vårt koncept. Vi skapar tillräckligt för att få med oss tre poäng. Det är surt. Vi behöver hitta ett sätt att få det att tippa över till vår fördel, sa Linköpings tränare Klas Östman till C More.

– Vi gör ett bra jobb hela förlängningen och tröttade ut dem rejält. Sedan tog vi läget när det kom, sa matchvinnaren Anton Wedin.

• Timrå tog poäng för sjunde matchen i följd. Av dessa har Timrå vunnit sex.
  • Anton Wedin gjorde sitt andra matchavgörande mål för säsongen.
  • Broc Little gjorde 1-0 på straff och har nu gjort mål i fyra av de sex senaste matcherna.
  • Efter 13 raka matcher utan mål har Vilmos Gallo nätat i tre matcher i följd.
  • En annan het spelare är Timrås Magus Pääjärvi. I sin tredje match för säsongen gjorde han sitt andra mål.
  • Anton Lander (1+0) har gjort sex poäng på de tre senaste matcherna.