Skellefteå tog revansch på Örebro

3 november 2022 22:13
#SKEÖRE

Efter två tidigare förluster mot Örebro under säsongen tog Skellefteå i kväll revansch när de hemmabesegrade närkingarna med 3-2. Hemmalaget gick upp till en 3-0 ledning, gästerna reducerade två gånger om men lyckades aldrig få in kvitteringen

Texten uppdateras, highlights kommer inom kort

Gästande Örebro kom ut starkt och satte press på Skellefteå direkt. Det var dock hemmalaget som tog ledningen när Oscar Möller satte 1-0 i numerärt underläge, fint framspelad av Pär Lindholm. Efter målet vände matchbilden, Skellefteå tog över allt mer och gick ifrån till 2-0 när Elias Stenman satte säsongens första mål. Skellefteå fortsatte att spela bra, satte högpress på gästerna och hade flera lägen till ytterligare mål. 2-0 skulle dock stå sig till pausvilan.

Skellefteå inledde andra perioden precis som de avslutade den första, satte press direkt och kunde efter dygt två minuter utöka till 3-0. Hemmalaget skulle även få chansen i powerplay en bit in på perioden men något mål framåt skulle det inte bli, istället var det Örebro som gjorde mål när Marcus Hardegård satte säsongens första mål. Gästerna fick in ytterligare en reducering innan perioden tog slut efter att Rodrigo Abols satt pucken i nät bakom Linus Söderström.

Hemmalaget var dem som låg bakom de flesta farligheterna i den tredje perioden, det skapades flertalet kvalificerade målchanser men Örebros Jhonas Enroth hade stängt igen för kvällen. Örebro gick för att få till en kvittering i slutet av matchen och plockade målvakten, några fler mål blev det dock inte utan Skellefteå fick sin revansch på Örebro efter säsongens två tidigare förluster.

– Vi inleder väldigt starkt, Örebro får lite energi när de gör sina mål. Vi kämpar för varandra och bra att vi kör några kassar framåt säger Skellefteås Oscar Möller

– Andra och tredje perioden är bra, då ger vi det en ärlig chans och är nära en kvittering. Mycket vi kan ta med oss ifrån de två sista perioderna sa Örebros Mathias Bromé