HV71

Frölunda tog tung skalp hemma i Scandinavium

3 november 2022 21:39
#FHCHV71

Efter större delar HV-dominans var det Frölunda som var mer effektiva och satte sina lägen. Frölunda lyckades dessutom göra mål i powerplay, vilket man inte gjort på fyra matcher. Frölundas Jacob Nilsson blev hjälte senast lagen möttes och ikväll satte han spiken i kistan med sitt 3-1 mål. Detta kom senare att bli slutresultatet när Frölunda äntligen fick vinna hemma i Scandinavium.

Det var en jämn inledning i Scandinavium där Frölunda skapade de mesta lägena, men i farliga målchanser var det väldigt lika. HV71 hade nämligen två stycken 2 mot 1 lägen som de ej kunde förvalta, mycket på grund av Lars Johansson i Frölundaburen. Istället kunde Frölundas Linus Nässén göra 1-0 i slutskedet av perioden, hans första fullträff för säsongen.

HV71 kom ut aggresiva och förde spelet fullständigt. Trots detta skapades inga jättevassa målchanser. Istället utökade Frölunda sin ledning till 2-0 genom Filip Johansson. Deras första powerplaymål på fyra matcher. HV71 kunde sedan reducera till 2-1 med knappt 1 minut kvar av andra perioden. Detta genom Emil Andrae på ett stenhårt slagskott och som han själv sa till C More i periodpaus, var karriärens bästa fullträff.

HV71 kunde inte spinna vidare på sin energi och aggresivitet från mittenakten väl när tredje perioden satte igång. Det byttes några chanser fram och tillbaka, men inget som var tillräckligt bra. Istället drog HV71 på sig några utsvingar i slutet av perioden när man jagade reducering, vilket skulle visa sig dyrbart. Jacob Nilsson kunde nämligen sprätta upp 3-1 pucken i första krysset när de fick chansen i 5 mot 3. Detta kom sedan att bli slutresultatet.

– Det var skönt att få utdelning i powerplay till slut. Det är kul att man får stänka dit den någon gång, säger Frölundas 3-1 målskytt Jacob Nilsson till C More efter matchen.

– Jag tycker det är en ok första period, andra perioden dominerar vi fullständigt, men vi behöver få in kroppar på mål. Och vi får inte betalt för det spel vi spelar. Sedan tar vi några utvisningar i slutet som inte sätter oss i en bättre situation om man säger så, sammanfattar en besviken Tommy Samuelsson kvällens insats från HV71-håll.

• Frölundas Linus Nässén med säsongens första fullträff.
  • Emil Andrae med ett makalöst snyggt mål för HV71.