Fjärde raka för Växjö - Kossila nätade i debuten

5 november 2022 17:30
#LIFVLH

Leksand hade ledningen efter 20 minuters spel, men Växjö vände på steken med tre mål i den andra perioden, där debuterande Kalle Kossila satte trean. Dalkarlarna reducerade i slutakten och pressade på för en kvittering, men gästerna höll undan. Kossilas mål blev därmed matchavgörande när Växjö vann med 3-2 och förlängde segersviten.

Det var Leksand som skapade mest i öppningsakten, där de vann skotten med 10-3. Utdelningen kom efter 14 spelade minuter, då Kalle Östman hittade rätt bakom Emil Larmi. Det blev periodens enda mål.

Växjö inledde den andra perioden piggt och kvitterade fem minuter in i mittakten. I slutet av perioden var vändningen fullbordad efter två mål inom loppet av 33 sekunder, signerat Lukas Bengtsson och nyförvärvet Kalle Kossila, som alltså hittade rätt i SHL-debuten. Skotten var 17-6 till gästerna i den andra perioden.

I den tredje perioden pressade Leksand på och reducerade efter att Oskar Lang styrt in pucken. Hemmalaget vann skotten med 13-5 och forcerade i slutminuterna, men Växjö höll undan.