TIK

Lander matchhjälte när Timrå besegrade Malmö

5 november 2022 17:40
#MIFTIK

Efter två mål i mittakten hade Timrå ledningen mot Malmö inför den tredje perioden. Där hämtade hemmalaget upp till 2-2, men medelpadingarna skulle dra det längsta strået efter att Anton Lander sköt in 3-2 17 minuter in i slutakten. Timrå vann till slut med 3-2.

Det var ett ställningskrig i den första perioden, där Malmö var det lag som skapade flest chanser. Bland annat fick Lance Bouma ett friläge, men Jacob Johansson nekade honom och öppningsakten slutade mållöst.

I mittperioden bröt Timrå dödläget och skaffade sig en tvåmålsledning. Först dundrade jubilaren Tim Erixon in ett slagskott innan Robin Hanzl förvaltade ett friläge drygt två minuter senare.

I den tredje perioden skulle Malmö ta initiativ och stod för två mål. Matchen såg ut att vara på väg mot förlängning, men då klev Anton Lander fram för gästerna. Malmö tryckte på i slutet men lyckades inte sätta en ny kvitteringspuck.

Sagt om matchen:

– Vi gör en ganska bra match i det stora hela, men de är effektiva. Vi jobbar i uppförsbacke efter målen. Det är lite många misstag så här långt in i serien, så vi ska sudda bort lite av det konstaterade Malmös Carl Söderberg till C More.

– Att vi lyckades hitta ett sätt att vända den här matchen var ju imponerade. Vi var riktigt dåliga idag. Men alla poäng räknas och det tar vi med oss hem, sa Timrås matchhjälte Anton Lander efteråt.

• Malmös kräftgång på hemmais fortsätter - detta var det sjunde raka nederlaget.
  • Timrå studsade tillbaka efter torsdagens förlust och har vunnit tre av de fyra senaste matcherna.
  • Fredrik Händemark stod för reduceringen i den tredje perioden...
  • ...och Carl Söderberg stod för kvitteringen innan Lander sedan avgjorde för Timrå.
  • Tim Erixon krönte sin 300:e SHL-match med ett mål och en assist.
  • Robin Hanzl stod för ett mål och har nu hittat nätet tre gånger på säsongens två möten med Malmö.