MIF

Timashov arkitekten bakom Brynäs-seger

16 november 2022 21:14
#BIFMIF

När Brynäs och Malmö möttes i återstarten av SHL var det tian mot elvan i tabellen. Det blev dock en klar seger för hemmalaget, mycket tack vare ett effektivt powerplay. Hjärnan bakom det var Dmytro Timashov som spelade fram till både 1-0 och 2-0. Det blev totalt tre powerplaymål för Brynäs i matchen som slutade 4-0.

Malmö hade inför matchen pratat om att försvara sig bättre i fem mot fem, men vad hjälpte det när det i stället ringde bakåt i spel fyra mot fem. Brynäs bjöd på imponerande powerplay-spel och skapade ett närmast konstant tryck mot Malmö. Man fick dessutom välförtjänt utdelning. Över huvud taget ägde hemmalaget den första perioden som slutade 2-0.

I den andra perioden jämnade Malmö ut spelet, som fortfarande präglades av många utvisningar. Till skillnad från den första perioden var powerplayspelet inte lika lyckosamt - för något av lagen. Mest nöjda med att andra perioden förblev mållös var kanske ändå Brynäs som därmed gick in i tredje perioden med tvåmålsledning.

Malmö öppnade ganska piggt i den tredje perioden och såg ut att kunna skapa lite nerv i matchen, men i stället släckte Nick Olesen gästernas hopp med sitt 3-0-mål. Därefter gjorde Brynäs ännu ett mål i powerplay vilket fastställde slutresultatet till 4-0.

– Vi kom ut bra, fick utvisningar med oss men satte dit pucken också. Sen stängde vi igen bra i två perioder. Vi har varit lite upp och ner men idag var en rakt igenom bra laginsats, sa Brynäs målvaktshjälte Anders Lindbäck.

– Vi gör ingen bra match över 60 minuter, vi är inte redo i början. Sen hämtar vi inte energin i sista perioden som vi hade behövt. Vi är lite bekväma. Special teams måste upp. Det finns mycket att jobba på, summerade Tomas Kollar.

• Brynäs tog femte raka hemmasegern mot Malmö (målskillnaden på dessa matcher är 17-3).
  • Johannes Kinnvall fick efterlängtad utdelning. Inte sedan den 27 september hade han gjort mer än en poäng i en match, men ikväll noterades han för 1+1.
  • Dmytro Timashov hade även han två poäng (0+2) och har nu tre assist på sina tre senaste matcher.
  • Malmö blev nollade för andra gången den här säsongen.
  • Anders Lindbäck höll första SHL-nollan sedan den 8 januari 2009.