BIF

Ljungkrantz saboterade Färjestads 90-årsfirande

19 november 2022 17:57
#FBKBIF

Färjestad firade i eftermiddag 90 år och som Löfbergs Arena kokade inför nedsläpp. Brynäs tog ledningen, Färjestad kvitterade och satte senare även 2-1 genom dubbla fullträffar av Per Åslund. Brynäs kunde däremot vända på skutan och vann till slut med 3-2 efter ett makalöst snyggt mål från Alexander Ljungkrantz, som visade sig bli matchvinnande.

I Färjestads 90-åriga födelsedagsfirande kunde man tänka sig att de skulle komma ut och föra matchen. Istället tog Brynäs tag i taktpinnen och inledde betydligt starkast. De skulle sedan få utdelning genom en riktig kanon av Johannes Kinnvall till 0-1. Sedan kunde Färjestad komma in i matchen och svarade med en kvittering knappa 8 minuter in - Per Åslund med ett fint backhandavslut i en tilltrasslad situation framför kassen. Samma Åslund skulle sedan skjuta in 2-1 pucken för Färjestad i powerplay efter fint framspel av Marcus "Lillis" Nilsson.

Andra perioden skulle inte bli särskilt actionfylld. I jämförelse med den första perioden var det ett steg nedåt kvalitetsmässigt. Brynäs kunde däremot växa sig in i perioden mer och mer och dikterade till slut villkoren helt och hållet. Detta gav utdelning när man senare kunde kvittera till 2-2 genom en lång läcker dragning av Brynäs William Strömgren.

Tredje perioden skulle innehålla mer action. Det skapades målchanser fram och tillbaka, men överlag var det Brynäs som hade den extra pressen framåt. Denna press skulle visa sig bli avgörande när Alexander Ljungkrantz bestämde sig för att stå för en otroligt fin soloprestation - som senare resulterade i 3-2 Brynäs knappt 9 minuter in i tredje. Färjesatd tryckte på rejält mot slutet för att få in kvittering, men Brynäs kastade sig framför puckarna och gjorde allt för att Tomi Karhunen skulle få bärga en seger i sin återkomst. Detta lyckades de med, då de höll undan och kunde äntligen få till en seger mot kafferivalerna Färjestad.

– Framförallt tycker jag vi är alldeles för dåliga idag. Det känns som de spelar 7 mot 3 i princip. Vi vinner inga närkamper eller något. Det känns som vi måste se till att när man står där i sargduellerna så måste man vilja vinna dom. Brynäs vinner de idag och det skapar så otroligt mycket momentum för dem, sammanfattar en frustrerad Victor Ejdsell till C More efter matchen.

– Riktigt skönt. Det är en tuff match att åka hit till Karlstad på 90-årsdagen, det var tufft men gick ju bra. Jag väntar in backen och försöker få förbi den där. Lite riskablet kanske, men det gick den här gången. Så summerar matchvinnaren Alexander Ljungkrantz matchen och sitt 3-2 mål till C More.

• Alexander Ljungkrantz med otroligt vackert 3-2 mål, som blev matchvinnande.
  • Per Åslund med dubbla fullträffar för Färjestad.
  • Färjestad BK firade i eftermiddagens match 90 år.
  • I och med Brynäs seger bröt man en 6 matcher lång förlustsvit mot just Färjestad.
  • Löfbergs Arena var helt slutsåld och skapade magisk inramning.