FHC

Mursak avgjorde för Frölunda

19 november 2022 20:30
#LIFFHC

Frölunda stod för en gedigen bortamatch i Leksand. Gästerna kopplade greppet om matchen med en 1-0-ledning innan Jan Mursak utökade till 2-0. Göteborgarna vann matchen till slut med 2-1, när de kan lämna Dalarna med samtliga tre poäng.

En stark start av Frölunda, när hemmalaget stod lite på hälarna. Dalalaget tillika Leksand lyckades successivt jobba sig in i matchen, där bland annat Carter Ashton hade dubbla möjligheter, där Lasse Johansson lyckades parera. Anfallet direkt efter så var det Frölunda med måljublet. Max Friberg smällde till ett direktskott. 1-0 var ett faktum.

I den andra perioden, var det mycket kamp, där det var två lag med ett intensivt spel och fysiskt spel. Frölunda spelade inte minst uppoffrande i den egna zonen där de täckte mycket skott. Efter fyrtio minuter var det fortsatt göteborgarna i förarsätet.

Vidare var det ett Frölunda som senare skulle utöka till 2-0 genom Jan Mursak, efter en ypperlig spelvändning. Leksands replik kom dock senare genom Carter Camper och hemmalaget försökte våldsamt hitta en kvittering. Där klev Lasse Johansson fram, med flertalet imponerande räddningar och Frölunda vann med 2-1.

– Lite svag start kanske, men det tar sig. Bra push i slutet. Tyvärr ger vi upp en spelvändning som de trycker in tvåan på, sa Björn Hellkvist till C More efter matchen.

– Det var inte så lätt. Det var en tuff bortamatch. Det är alltid svårt att spela här. Bra fans. Men vi spelade bra. Vi har haft det tufft hemma, men vi har gjort det bra borta. Det är något att jobba vidare på, sade Jan Mursak efter matchen.

• Lasse Johansson räddar 29 av 30 skott i Dalarna.
  • Carter Camper gjorde reduceringen för hemmagänget.