IKO

HV71 blixtvände i derbyt - bröt förlustsviten på bortais

22 november 2022 21:29
#IKOHV71

Oskarshamn fick en drömstart på Smålandsderbyt, men HV71 svarade med besked. Gästerna gjorde tre mål inom loppet av 110 sekunder och släppte sedan aldrig ledningen ifrån sig. Fredrik Forsberg och Måns Lindbäck blev båda tvåmålsskyttar när HV71 tog säsongens första trepoängare på bortais och vann med 5-2.

Den första perioden bjöd på ett målfyrverkeri, trots få avslut. Redan efter 13 sekunder styrde Antti Suomela in 1-0 till Oskarshamn, men HV71 vände på steken med tre obesvarade mål inom loppet av två minuter. Två av dessa kom från Fredrik Forsbergs klubba. Innan perioden var över skulle dock Cameron Brace förvalta ett friläge och reducera för hemmalaget.

I mittperioden hade båda lagen flera kvalificerade chanser, men till skillnad från öppningsakten lös fullträffarna med sin fullvaro. HV71 skulle sedan utöka sin ledning ytterligare med två fullträffar i slutperioden, där Måns Lindbäck satte sitt andra mål för kvällen och Mikkel Bødker fastställde slutresultatet.

Sagt om matchen:

– Det syns att vi har dåligt självförtroende i vissa situationer, vi gör misstag som är oerhört grova. Samtidigt försöker vi stå upp och kriga, men vi kan inte släppa in så här många mål, konstaterade Oskarshamntränaren Martin Filander.

– Jätteskönt att ta en trepoängare och vinna på bortaplan. Skönt att åka hit och vinna.Vi har laddat om nu efter uppehållet och har en bra känsla i gruppen. Hoppas vi kan ta med oss det nu, sa Herman Hansson efteråt.

• Detta var det tredje nederlaget i följd för Oskarshamn.
  • HV71 tog sin andra raka seger och bröt därtill en fem matcher lång förlustsvit på resande fot.
  • Antti Suomela öppnade målskyttet och har gjort 3+2 på två matcher mot HV71 den här säsongen.
  • Fredrik Forsberg har nätat i de två senaste matcherna.
  • Cameron Brace blev hemmalagets andra målskytt för kvällen.