Skellefteå höll undan i målfest mot HV71

24 november 2022 21:30
#SKEHV71

Skellefteå hade 3-0 efter första perioden och såg ut att gå mot en säker seger. HV71 gav inte upp och reducerade gång på gång. Närmare än 4-5 kom dock aldrig Jönköpingslaget. Skellefteå avslutade med att lägga in 6-4 i öppen kasse och tog därmed sjätte raka vinsten.

Skellefteå rivstartade med att göra 1-0 redan efter drygt tre minuter. Då var det rätt jämnt spelmässigt, men ju längre perioden gick desto mer tog Skellefteå över. Innan första perioden var över hade västerbottningarna gjort även 2-0 och 3-0.

HV71 gav dock inte upp. De reducerade till både 1-3 och 2-4 i mellanakten. Med sitt första SHL-mål i karriären såg Victor Sjöholm till att HV71 bara var ett mål bakom Skellefteå, men återigen replikerade Skellefteå. Pär Lindholm gjorde sitt andra för kvällen åtta minuter in i tredje perioden. Några minuter senare kom ännu en reducering när Emil Andrae gjorde 4-5. Närmare än så kom dock inte gästerna och Skellefteå fastställde slutresultatet till 6-4 med ett mål i öppen kasse.

– Vi sätter bra press på dem och får långa anfall. Vi har även ett stabilt försvarsspel. En väldigt bra period från oss, sa Pär Lindholm efter första perioden och ledning 3-0.

– Jag tycker vi gör ett ärligt försök hela matchen. Vi driver stora delar av matchen, men bjuder på för mycket. Fyra mål i Skellefteå borde räcka till en vinst, sa HV71:s assisterande tränare Fredrik Stillman till C More.

• Skellefteås sjätte raka seger.
  • Skellefteå meddelade att Arvid Lundberg har förlängt kontraktet med två år. Lundberg stod för ett mål mot HV71.
  • Oscar Möller gjorde mål för fjärde matchen i följd och är nu i ensam skytteligaledning med tolv fullträffar.
  • Joey LaLeggia gjorde två poäng (1+1) och har nu gjort fem poäng på de tre senaste matcherna.
  • Poängbäst på isen var Max Lindholm med tre poäng (1+2).
  • Efter 5 715 dagar var den trefaldiga Stanley Cup-mästaren Niklas Hjalmarsson tillbaka i HV71. Han spelade 13 minuter och 53 sekunder.