Heineman straffhjälte när Leksand besegrade Malmö

22 november 2022 21:25
#MIFLIF

Elva minuter in i den tredje perioden skaffade sig Leksand en tvåmålsledning, men Malmö skulle replikera. Hemmalaget reducerade minuten senare och kvitterade med 54 sekunder kvar på klockan. Straffar fick avgöra matchen och där drog Leksand det längsta strået när Emil Heineman överlistade Daniel Marmenlind och satte 3-2 till gästerna.

Leksand sköt mest i inledningen av den första perioden och öppnade även målskyttet när Emil Heineman tog tillvara på en retur. Malmö skapade en del efter det och vann skotten med 9-7, men inga fler mål föll i öppningsakten.

Efter en mållös andraperiod utökade sedan Leksand ledningen efter att Kalle Östman hittat rätt. Skåningarna svarade dock minuten senare genom Lance Bouma och med sex utespelare på isen skulle Fredrik Händemark sätta kvitteringspucken. En chansrik förlängning ledde inte till några mål och det krävdes sju straffomgångar innan Emil Heineman satte sin andra puck för kvällen och avgjorde.

Sagt om matchen:

– Vi kan ta med oss många bra delar i den här matchen. Det är lätt att lägga sig ner och dö efter 2-0, men vi får rätt långa anfall så ändå starkt att kunna kvittera där. I morgon är en ny dag på jobbet, sa Malmös Fredrik Händemark efteråt.

– Väldigt kontrollerad match. Vi låter dem inte få för många lägen, sedan har de många stora kroppar som de kastar in på mål och det betalar sig. Klart vi vill ha tre poäng, men vi vann i slutändan, konstaterade Leksands Mantas Armalis.

• Detta var Malmös åttonde raka nederlag på hemmais, vilket är ett negativt klubbrekord.
  • Efter två förluster i följd är Leksand tillbaka på vinnarspåret.
  • Under dagen gick Malmö ut med att Kim Rosdahl skrivit på. Han spelade redan i afton och klockades på 19:56 i återkomsten.
  • Emil Heineman satte sitt första mål i Leksandströjan sedan återkomsten och avgjorde alltså med den trettonde straffen.
  • Lance Bouma hade flera lägen i matchen och fick till slut utdelning för andra gången den här säsongen.
  • Kalle Östman hittade rätt med sitt fjärde mål för säsongen.