Leksand starkast i rivalmötet – Elvenes segerskytt

24 november 2022 21:47
#LIFBIF

Rivalmöte och över 7 000 åskådare i Tegera Arena. Då stod Leksand för en stark insats och såg till att hemmafansen fick en kväll att minnas. Dalalaget vann med 4-1 och det matchavgörande 2-1-målet gjorde Lucas Elvenes med ett skott rakt upp i krysset.

Matchen mellan Leksand och Brynäs rivstartade. Redan efter 26 sekunder träffade Leksands Oskar Lang stolpen och kort därefter hade Brynäs ett tre mot ett-läge. Lagen fortsatte att skapa några hela chanser var. Första målet kom dock inte förrän i slutet av första perioden då Carter Camper gjorde mål ur snäv vinkel.

Brynäs fick in en kvittering tidigt i andra perioden, men glädjen blev kortvarig. Endast 25 sekunder senare åretog Leksand ledningen – och den ledningen släppte de aldrig. Dalalaget stod för en stabil insats och vann till slut med 4-1.

– Alla matcher är viktiga, det är så tajt i tabellen. Det är speciellt att vinna mot Brynäs. Jag kan inte historien så bra, men man kan känna den. Vi var bättre i båda zonerna än Brynäs i dag, sa Mikael Ruohomaa.

– Besvikelsen är stor. Leksand var starkare. Vi ville mycket, men hittade inte rätt i dag. Tyvärr var det inte vår dag i dag, sa Brynäs tränare Mikko Manner.

• För sjunde matchen i rad var det hemmalaget som vann när Leksand och Brynäs möttes.
  • Leksands andra raka seger och laget är nu tre poäng före Brynäs i tabellen.
  • Niklas Friman gjrode sitt första SHL-mål när han kvitterade till 1-1.
  • Endast 25 sekunder senare kom Leksands 2-1-mål, Lucas Elvenes andra mål för säsongen.
  • Kasimir Kaskisuo fick chansen i Leksands mål och han svarade för 23 räddningar.
  • Brynäs David Sklenicka spelade mest av samtliga spelare på isen, 25:34.