RBK

Henrik Törnqvist sköt extrapoängen till Linköping

24 november 2022 21:52
#LHCRBK

Både Linköping och gästande Rögle ville upp på vinnarspåret, och precis som så ofta förr blev det en jämn match mellan de här båda lagen. Senaste mötet gick till straffläggning, och det blev samma visa den här kvällen. Väl där klev Henrik Törnqvist, Linköpings straffspecialist, fram och sköt extrapoängen till hemmalaget. Matchen slutade 3-2.

Rögle öppnade matchen bra, men några minuter in i första perioden tog hemmalaget över och började skapa bättre och bättre lägen. Till slut kom också utdelningen när Linus Hultström stod för ett vackert förarbete till Broc Little som fick mycket nät att prickskjuta på.

Rögle inledde även den andra perioden piggt, och fick också utdelning när Riley Sheen visade kyla och gav Anton Bengtsson öppen kasse. Linköping återtog dock ledningen när Broc Little blev lika fint serverad av Markus Ljungh i slutet av ett powerplay.

I den tredje perioden var det spelmässigt övertag för Rögle. Gästerna sköt och sköt, och till slut fick man utdelning när formstarke Ludvig Larsson hittade rätt med ett direktskott. Det var också bortalaget som låg närmast ett ledningsmål därefter, men precis som senast lagen möttes gick matchen till straffläggning. Väl där drog Linköping längsta strået när Henrik Törnqvist hittade femte hålet på Christoffer Rifalk.

– Skönt att vi kunde få extrapoängen, vi har kämpat för att hitta sätt att få den att trilla åt rätt håll. Vi är omständliga, tveksamma och Rögle gör det bra i tredje perioden. Vi kämpar och sliter men strukturen ser illa ut. Vi är nöjda med poängen, tyckte Linköpings tränare Klas Östman.

– Vi gjorde definitivt en bra tredjeperiod, och gjorde över huvud taget en bra insats. Några studsar åt vårt håll så kunde vi tagit alla tre poäng. Jag är besviken över resultatet men stolt över grabbarna, sa Cam Abbott till C More efter matchen.

• Linköping bröt en tre matcher lång förlustsvit mot Rögle.
  • Matchhjälte blev Henrik Törnqvist som gjorde sitt femte mål - flest i ligan - på nio straffar den här säsongen.
  • På sina fem senaste matcher mot Linköping har Anton Bengtsson gjort fem mål.
  • Precis som senast lagen möttes gjorde Broc Little Linköpings första mål i matchen - han blev senare tvåmålsskytt.
  • Efter sex raka matcher utan poäng har Linus Hultström nu gjort poäng två matcher i följd.
  • Rögle har nu förlorat fem av sina sex senaste matcher.