Nilssons snabba replik gav Frölunda tredje raka vinsten

26 november 2022 17:36
#FHCLHC

Linköping kvitterade till 1-1 halvvägs in i tredje perioden mot Frölunda. Endast 37 sekunder senare replikerade Jacob Nilsson och det skulle visa sig bli det matchavgörande målet. Frölunda vann med 3-1 och har nu tre raka trepoängare.

Omgång 21 har tillägnats Börje Salming och i Scandinavium fick den förre storbacken välförtjänta hyllningar. Precis som på alla andra SHL-arenor i dag samlades det in pengar till Börje Salmings ALS-stiftelse på flera olika sätt. Bland annat skänker SHL, SDHL och HockeyAllsvenskan 1000 kronor per mål som görs i ligorna under helgen.

Frölunda startade matchen väldigt intensivt och vann gång på gång tillbaka på pucken med sin hårda press. Särskilt kedjan med Joel Lundqvist, Max Friberg och Patrik Carlsson skapade mycket framåt och det var just Patrik Carlsson som spräckte storspelande Marcus Högbergs nolla. Frölunda sköt 15 skott på mål i den första perioden och utan Högberg hade siffrorna varit större.

Linköping flyttade fram spelet i den andra perioden, men lyckades inte få hål på Lars Johansson, trots bland annat ett fem minuter långt powerplay. Halvvägs in i tredje perioden kom dock Linköpings första mål. Endast 37 sekunder senare gjorde Jacob Nilsson 2-1 – med Frölundas första skott på mål i perioden. Linköping kom till några kvitteringschanser, men i stället gjorde hemmalaget 3-1 i öppen kasse.

– Vi släpper bara in ett mål. Vi har något väldigt bra på gång. De senaste omgångarna har vi spelat tajt samtidigt som vi har väldigt bra målvaktsspel, sa Frölundas matchvinnare Jacob Nilsson.

– Känns surt. Vi släpper in ett billigt mål efter kvitteringen. Det är tufft att komma hit, men vi har rätt mindset. Vi gör en bra bortamatch. Vi håller Frölunda på utsidan, sa Linköpings Christoffer Ehn.

• Frölunda tog tredje raka segern. De har tagit nio av nio möjliga poäng efter landslagsuppehållet.
  • Lars Johansson höll nollan i torsdags och följde upp det med att endast släppa ett skott förbi sig. Han räddade 26 skott.
  • Marcus Högberg räddade 29 av 31 skott.
  • Patrik Carlsson gjorde säsongens fjärde mål och är med det delad femma i den interna skytteligan.
  • Max Friberg (0+1) gjorde poäng för fjärde matchen i följd.
  • Christoffer Ehn har gjort tre mål den här säsongen. Två av dem har kommit mot hans tidigare klubb Frölunda.