Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Örebro
ÖRE

Viksten ställs mot sin tidigare klubb: "Lite speciellt"

26 november 2022 10:00
#FBKÖRE

Färjestad tar emot Örebro i kväll och det är ett motstånd som fortfarande är lite speciellt för Daniel Viksten, 33. Han spelade i klubben under fyra år och hans flickvän är från Örebro. ”Jag hade en jättebra tid i Örebro. Jag lärde känna många personer både utanför och inom hockeyn”, säger Viksten.


Färjestad har två raka förluster den här veckan, först i CHL i tisdags och därefter mot Malmö i torsdags. Nu vill värmlänningarna ta sig upp på vinnarspåret igen och för motståndet står Örebro. För Daniel Viksten betyder det en match mot sitt tidigare lag. Han representerade klubben under fyra säsongen, mellan 2014 och 2018. Under den här tiden gjorde han både SHL-debut samt fick göra sina första matcher med Tre Kronor.

– Det var en jättebra tid. Jag lärde känna många personer både utanför och inom hockeyn. Jag har vänner från tiden som jag har kvar än i dag, säger Viksten.

Även om det har gått drygt fyra år säsonger sedan han lämnade Örebro medger han att det speciellt att möta Örebro.

– Det inte är så många kvar i laget sedan jag var där, endast ett fåtal, men är det lite speciellt. Jag känner många därifrån och dessutom kommer min flickvän från Örebro, säger Viksten.

Håller hennes föräldrar på Örebro?

– Ja, de gör ju det, haha. När vi möts tror jag att de håller lite på båda lagen, säger Viksten.

Så det brukar inte bli jättehård pikar i familjechatgruppen?

– Nej, det brukar vara lugnt faktiskt, säger han.

Tillbaka efter skada

Daniel Viksten står noterad för fyra poäng på elva matcher den här säsongen. Han missade sju matcher i oktober på grund av skada, men i Färjestads senaste SHL-matcher har han kommit till spel.

– Det känns bra. Jag har precis kommit tillbaka från skadan och missade ganska mycket. Jag försöker komma igång och bidra där ute. Det har väl känts okej. Starten var helt okej, men när det började kännas bra så kom skadan lite olägligt, säger Viksten.

Färjestad är femma i tabellen med 32 poäng. Även Örebro har tagit 32 poäng.

– Det har varit bra start. Vi har haft mycket skador i laget och blivit lite lidande av det. Vi har ändå gjort det bra, men vi vet att det finns mycket mer. Vi kan ge det godkänt så här långt i alla fall, säger Viksten.

Vad blir viktigt för er mot just Örebro?

– Jag har faktiskt inte sett dem så mycket i år och jag missade första matchen mot dem. De har ett spelsätt som verkar fungera bra. De är tuffa att möta och det brukar bli rätt händelserika matcher mot Örerbo. Det brukar skapas mycket chanser åt båda håll när vi möts och det gäller för oss att vara bra defensivt, säger han.


I torsdags kom beskedet att Börje Salming, en av svensk hockeys största hockeyspelare genom tiderna, gått bort i sviterna av ALS. I dag spelas omgång 21 och då kommer SHL, tillsammans med SDHL och HockeyAllsvenskan, att samla in pengar till Börje Salmings nystartade ALS-stiftelse. Det kommer att samlas in pengar genom en rad olika aktiviteter och ligorna donerar även 1 000 kronor per gjort mål under omgångshelgen.

Dessutom kommer specialdesignade matchpuckar att auktioneras ut, där pengarna går till Börje Salmings ALS-stiftelse.

Här kan du lära dig mer om sjukdomen ALS.