Skellefteå fortsätter ånga på - tog sjunde raka

26 november 2022 20:45
#SKELIF

En match som hade flera ansikten, Skellefteå inledde starkt och gick upp till 2-0 efter 20 spelade minuter. Leksand dominerade andra perioden och kunde reducera till 2-1. Den avgörande faktorn skulle visa sig vara Linus Söderström som storspelade längst bak. Med hela 39 räddningar bäddade han för Skellefteås sjunde raka seger i SHL när de till slut vann med 3-1.

Första perioden skulle inehålla det mesta mellan Skellefteå och Leksand. Båda lagen inledde starkt och hade många bra byten i offensiv zon. Det var däremot hemmalaget som skulle lyckas bryta dödläget. 1-0 gjorde poängmaskinen Jonathan Pudas genom ett tungt slagskott innan Tom Kühnhackl kunde utöka till 2-0. Trots 2-0 i baken var det Leksand som vann skotten efter första med 11-9.

I andra perioden kom Leksand ut i rasande tempo och dominerade fullständigt. Till slut satte man dit reduceringspucken efter otroligt fint passningsspel. Målskytt; Oskar Lang, som sedan kunde förvalta det fina passningsspelet och lägga in pucken i öppen målbur.

Leksand försökte rida på samma våg som under andra perioden när tredje var igång och man skapade en hel del lägen. Istället var det Skellefteå som hittade nätrassel efter drygt 12 minuters spel in i tredje perioden, genom en läcker styrning av Pär Lindholm. Leksand plockade ut målvakten Mantas Armalis när mer än 4 minuter återstod och skapade massivt tryck i Skellefteåzonen. Där bak stod däremot Linus Söderström som en vägg ikväll och räddade det mesta. Skelelfteå kunde hålla undan och Arvid Lundberg kunde senare lägga in 4-1 pucken i öppen kasse.

– Jag tycker väl att de vinner skotten ganska överlägset och vi vinner matchen med 4-1. Sanningen är väl någonstans där mittemellan. Vi låter de ta mycket avslut, men det blir inte så mycket farligt. Vi har satt en bra struktur och en bra defensiv och det är framförallt defensiven som bygger upp för de offensiva och vi rider på en fin våg nu, summerar en nöjd Pär Lindholm till C More.

– Vi börjar dåligt och passivt, vi kan inte ge de dem yterna som de får. Sen är det en uppförsbacke, vi ger det en chans och jag tycker vi tar tillbaka momentumet, men det räcker inte riktigt. Effektiviteten saknas väl lite, kommenterar en besviken Patrik Zackrisson till C More efter matchen.