Lindroth matchhjälte i jämn tillställning

29 november 2022 21:40
#LIFFBK

Seriens starkaste hemmalag tog emot de regerande mästarna i Tegera Arena. Färjestad inledde piggast och gick upp till en 0-2-ledning i första perioden. Innan perioden var slut hade dock Leksand reducerat, och i början av den andra perioden hade de dessutom kvitterat. I slutakten klev Max Lindroth fram och blev stor matchhjälte för bortalaget med tredje periodens enda mål.

Bortalaget tog ledningen i första perioden när Victor Ejdsell gjorde 0-1 efter att ha snappat upp pucken i en tilltrasslad situation framför Mantas Armalis i Leksands mål. Michael Lindqvist dundrade sedan in 0-2 i powerplay innan Jesper Kandergård kunde reducera till 1-2 innan pausvilan.

Leksand kom ut bra i mittakten och efter knappt fem minuter frispelades Carter Ashton som inte gjorde något misstag när han dundrade in kvitteringspucken bakom Dennis Hildeby. Det blev inga fler mål i perioden och det var helt lika på tavlan efter 40 minuter.

Efter halva den tredje perioden fick Max Lindroth en yta i slottet och drog till med ett handledsskott som satt i krysset bakom en chanslös Mantas Armalis. Leksand plockade ut målvakten och gick för ett kvitteringsmål, men riktigt nära kom de aldrig och Färjestad tog alla tre poäng.

– Det är en jämn match. Det är surt, den här typen av matcher måste man dra längsta strået i. Man måste göra mål på de chanser man skapar i SHL idag, kommenterar Leksands Jon Knuts i C More.

– Vi är bra i första perioden, sen går vi ner oss lite i andra och de får en hel del heta chanser. Men sen studsar vi tillbaka i tredje och det är skönt att vi får in segermålet där. Vi har haft lite offensivt strul på slutet men skönt att det lossnar lite lätt idag, säger Färjestads Axel Bergkvist i C More.