18-årige Hellnemo vinnare i sin SHL-debut

1 december 2022 22:03
#LHFSKE

Skellefteå saknade båda sina ordinarie målvakter Gustaf Lindvall och Linus Söderström. Då fick 18-årige Alexander Hellnemo chansen i rivalmötet mot Luleå och SHL-debuten slutade med seger. Skellefteå vann med 3-2 efter straffar, efter att Simon Robertsson satt sin straff i krysset.

Luleå drog på sig två utvisningar i inledningen av matchen och Skellefteå kom till några riktigt heta chanser, men Matteus Ward stoppade allt som kom i hans väg. Det dröjde till andra perioden innan målnollan spräcktes – och efter det duggade målen tätt. Skellefteå gjorde 1-0 och 2-0 inom loppet av 55 sekunder. Sedan reducerade Brandan Shinnimin och i boxplay kom Leo Komarovs kvittering. Ett mål av det märkligare slaget. Skellefteås Jonathan Johnson stod bakom eget mål och slog en passning framför mål, men då tog pucken Komarovs ben och in till 2-2.

Tredje perioden bestod till stor del av kamp och inget lag lyckades få in något segermål. I stället gick matchen till straffar och där var Simon Robertsson den ende som lyckades göra mål

– Lite trött, men annars mår jag bra. I går kväll fick jag reda på att jag kankse skulle få stå. Jag tyckte det var roligt, men jag var såklart nervös. Derby och mycket folk på plats, sa Skellefteås SHL-debuterande målvakt Allexander Hellnemo.

– En bra match. Intensivt. Vi hade bra tryck i andra och började tredje perioden bra. Sedan fick vi tre mot femman och klarade den bra, men kom inte riktigt upp efter det, sa Luleås tränare Thomas Berglund.

• Skellefteås nionde raka seger och Luleås fjärde förlust i följd.
  • Båda rivalmötena den här säsongen har Skellefteå vunnit med 3-2 efter straffar.
  • SHL-debuterande Alexander Hellnemo räddade 26 av 28 skott.
  • I Luleå fick Matteus Ward chansen i målet och han räddade 32 skott.
  • Theo Keilin gjorde sin första SHL-poäng när han spelade fram till 1-0-målet.
  • Mario Kempe är tillbaka i svensk hockey. Han debuterade för Luleå och spelade drygt 16 minuter.
  • Även Tomi Sallinen gjorde debut i Luleåtröjan. Han noterades för tre skott på mål.