Två mål på 13 sekunder bakom Linköpings seger

1 december 2022 21:35
#LHCBIF

Linköping gjorde 2-1 nio minuter in i den tredje perioden mot Brynäs. Endast 13 sekunder senare kom även 3-1 från Vilmos Gallo och det blev matchavgörande. Linköping vann till slut med 5-2 och tog veckans andra raka seger.

Redan efter en dryg minut drog hemmalaget på sig en femminutare, men Brynäs skapade inga farligheter och därefter flyttade Linköping fram spelet. Hemmalaget var spelförande långa stunder i både första och andra perioden. Ändå var det Brynäs som tog ledningen med ett av tre skott i mellanperioden. Linköping fick dock till en kvittering genom Markus Hännikäinen i box play.

Hännikäinen skulle även hålla sig framme och sätta 4-2 i tom kasse. Dessförinnan hade Linköping gjort två mål på 13 sekunder i tredje perioden, men Brynäs sköt rejält liv i matchen med en reducering från Oscar Eklind. Till slut avgjorde hemmalaget med två mål i öppen kasse.

– Väldigt viktig seger för oss. Ligan är så tajt och alla poäng är viktiga. Vi är väldigt glada över det här, sa Markus Hännikäinen efter veckans andra seger för Linköping.

– Vi hjälper inte varandra där ute. Vi pratar inte, det är knäpptyst. Vi måste skärpa till oss ordentligt, sa Brynäs Johannes Kinnvall efter andra perioden.

• Linköping har vunnit nio av de elva senaste hemmamatcherna mot Brynäs.
  • Brynäs fjärde förlust i följd.
  • Markus Hännikäinen gjorde Linköpings andra boxplay-mål för säsongen. Hännikäinen gjorde även 4-2 i tom kasse.
  • David Sklenicka hade för första gången den här säsongen tre raka matcher utan poäng, men de skickliga Brynäsbacken bröt den sviten när han passade fram till 1-0-målet.
  • Johannes Kinnvall gjorde två mål på de 17 första matcherna. Mot Linköping gjorde han 1-0, vilket betyder att han har gjort tre mål på sina fyra senaste matcher.
  • Linköping vann skottstatisken i andra perioden med 16-3, en period som slutade 1-1. Totalt blev det 37-18 i skott.