Örebros pangstart sänkte Malmö - Eklind tvåmålsskytt

3 december 2022 17:44
#ÖREMIF

Örebro gick på knock direkt i hemmamötet med Malmö. Tremålsledning efter en period la grunden till segern som skrevs till 5-3 efter två mål av Oliver Eklind och en homogen laginsats. Det satte punkt för lagets förlustrad om fyra matcher, medan just fyra raka nederlag numera är verklighet för Malmö.

Det blev en klassisk raketstart på matchen för hemmalaget. Örebro var i ledning med 2-0 redan efter 2:50 efter mål av Kristian Näkyvä och Linus Öberg. Malmö jobbade sig in i spelet, men fick se Oliver Eklind utöka till 3-0 i slutet av perioden, och närkingarna hade ett klart grepp om matchen redan då.

Greppet blev än starkare när Eklind gjorde 4-0 i början av andra, men Malmö replikerade dubbelt genom William Von Barnekow och Lance Bouma och det var 4-2 efter två perioder.

Men Örebro ville inte ge Malmö alltför mycket tro på att komma tillbaka utan Philip Holm satte 5-2 efter endast 31 sekunder av tredje perioden. Kim Rosdahl reducerade till 5-3, men då återstod bara en minut.

– Överlag en dålig prestation tycker jag. Vi är inte redo från start och gör en dålig första period, sammanfattade en sammanbiten Malmötränare Tomas Kollar till C More.

– Vi är nöjda med tre poäng. Kommer ut bra i första, tappar lite sen, men vi sa att vi skulle vinna idag. Vi har snackat om att våga spela ut och det kändes som att vi hade ett större lugn idag, sa Örebros Philip Holm.

• Kristian Näkyvä gjorde i och med sitt mål sin 100:e poäng i Örebrotröjan.
  • William Wikman hade två assist.
  • Örebro hade 13 olika spelare i poängprotokollet.
  • Malmös Adam Ollas Mattsson och Joakim Ryan spelade klart mest i laget med 25-26 minuter vardera.
  • Skotten slutade 30-24.