Tedenby tillbaka - storseger för HV71

3 december 2022 17:30
#HV71RBK

Mattias Tedenby hade inte spelat match sedan den 1 oktober, men mot Rögle var han tillbaka och visade vägen genom att sätta 1-0 tidigt i första perioden. Målen fortsatte att sitta för HV71 och det stannade på 6-2, vilket även satte stopp på Rögles segerrad om tre matcher.

Mattias Tedenby hann inte med många byten i sin comeback innan han tog tillvara på en retur och satte 1-0 för HV71. Rögle hade ett par riktigt fina lägen i numerärt överläge, men Joni Ortio svarade för magnifika räddningar. Istället kunde Herman Hansson styra in 2-0 med mindre än minuten kvar av perioden.

I andra fortsatte utdelningen för HV71. 3-0 och 4-0 kom efter tre respektive fyra minuter (Radan Lenc och Fredrik Forsberg), men efter det såg Rögles Adam Tambellini till att ta sitt lag tillbaka in i matchen med två snabba mål när åtta minuter gått i mittperioden. Rögle ville ha mer, men då stack HV71 upp och satte ett vackert mål av Andy Miele fram till 5-2.

Ett stabilt spelande hemmalag kunde i tredje perioden sedan utöka till 6-2 genom Fredrik Forsberg och säkra tre nya viktiga poäng.

– Vi hade våra chanser i första, men studsarna gick inte vår väg. Vi hade inte all-in mentaliteten idag. Vi kom tillbaka till 4-2 men förlorade mot ett motiverat lag idag som vann rättvist, berömde Rögles tränare Cam Abbott till C More.

– Våra killar levererade idag, vi var väldigt effektiva men samtidigt förtjänade vi målen. Idag var en sådan dag när pucken hittade mig och träffade mig, sa HV71:s målvakt Joni Ortio till C More.

• HV71:s Emil Andrae hade hela fyra (!) assist i matchen.
  • Rögle gjorde ett målvaktsbyte i andra, Rifalk ut och Clang in.
  • Tedenby spelade 15:06, satte ett mål, sköt två skott och spelade +2 i sin comeback efter skada.
  • HV71 har fått fart på grejerna efter landslagsuppehållet och har även börjat röra sig uppåt i tabellen.
  • Rögles segersvit på tre raka stannade där.