TIK

Brynäs tillbaka på vinnarspåret

8 december 2022 21:52
#TIKBIF

Toppen mot botten i formtabellen när Timrå tog emot gästande Brynäs, men det var gästerna som tog tag i taktpinnen direkt. Efter knappt 6 minuter ledde Brynäs med 2-0. De skulle fortsätta vara dominanta matchen igenom och genomförde en otroligt bra bortamatch trots lite skakiga sekvenser i matchens slutskede. Timrå fick till slut se sig besegrade med 4-2 när Brynäs ikväll bröt sin fem matcher långa förlustsvit.

Timrå kom ut vassa i de första en, två byterna - sedan blev det full fart från gästande Brynäs. Efter drygt fem minuters spel kunde Alexander Ljungkrantz skjuta in ledningpucken efter ett fint avslut i första krysset. Sedan tog det bara 39 sekunder innan gästerna utökade till 2-0, genom Johannes Kinnvall i powerplay. 2-0 ledningen för Brynäs höll sig sedan till periodvila.

Brynäs fortsatte, likt första perioden, styra matchen helt och hållet när andra drog igång. De kunde senare ta ledningen med 3-0 genom Greg Scott i en spelvändning innan hemmalaget Timrå fick in en viktig reducering till 3-1 - Robin Alvarez som stod för det målet.

Det blev nervkittlande i tredje perioden när Magnus Pääjärvi stänkte dit 2-3 reduceringen för Timrå drygt 6 minuter in. Timrå hade många bra lägen att kvittera, men de fick inte träff på puckarna och de puckar som de fick träff på - ja, då stod Anders Lindbäck tryggt och stabilt där bak i Brynäskassen. Brynäs kunde hålla undan och vann till slut med 4-2 efter Greg Scotts andra mål för matchen, detta i tom målbur.

– Vi är inte dåliga defensivt, vi gör det bra i mittzon, men vi är så slarviga med pucken. Vi gör två dåliga och en helt okej tredje, summerar en besviken Anders Karlsson för C More om sitt Timrås insats idag.

– Jag tycker vi gör de vi pratat om, vi är mer kompakta och jobbar lite mer aggresivt. Vi hänger dit dem också och gör mål på våra lägen. Vi gör ett grymt försvarsarbete här i tredje också för o stänga matchen, sammanfattar en glad Anders Lindbäck från Brynäslägret.

• Brynäs bröt sin 5 matcher långa förlustsvit.
  • Greg Scott bidrog med 2 mål ikväll för sitt Brynäs.