Hildeby nollade Linköping hemma i Karlstad

8 december 2022 21:43
#FBKLHC

Färjestad ägde hela första perioden innan Linköping fick en chans att komma in i matchbilden. Linköpings Jesper Myrenberg storspelade mellan stolparna, men inte ens han kunde stå emot i mittenakten när Färjestad fick in både 1-0 och 2-0. På andra sidan isen gjorde även Dennis Hildeby en stark insats mellan stolparna vilket resulterade i en hållen nolla när Färjestad till slut vann med 3-0.

Första perioden i Karlstad skulle innehålla mycket Färjestad, Färjestad och ytterligare lite till av Färjestad. De förde spelet hela perioden igenom, men trots 11-3 i skottövertag efter första perioden kunde LHC hålla undan till 0-0 i periodpaus och reda ut stormen - mycket tack vare en storspelande Jesper Myrenberg där bak mellan stolparna.

Om första perioden bara var Färjestads kom Linköping in i matchen betydligt bättre i andra, mycket tack vare ett tidigt powerplay. Detta lyckades de däremot inte förvalta. Istället tog Färjestad ledningen när Daniel Viksten kunde spräcka nollan bakom en storspelande Myrenberg. Drygt tre minuter senare kunde kapten Linus Johansson kliva fram och styra in 2-0 pucken i powerplay.

I tredje perioden skulle Linköping få sina lägen att reducera, men det närmsta man kom var en ramträff från Jasse Ikonen. Istället kunde Färjestad bygga på sin ledning till 3-0 efter drygt halva perioden, detta genom Patrik Lundh efter en fin framspelning av August Tornberg. 3-0 skulle senare bli slutresultatet, vilket innebär att Linköping nu har fyra raka bortamatcher utan seger.

– Det var jättebra spel av gubbarna idag, jag tycker vi ägde matchen i stort sett hela tiden. De kändes lugnt där bak och fick bra hjälp. De höll dem på utsidan och deras farligaste lägen var det jag som ställde till med egentligen, konstaterar en glad och lättsam Dennis Hildeby till C More efter slutsignal, efter en hållen nolla och 3-0 seger för sitt Färjestad.

– Vad ska man säga, jag tycker vi skapar tillräckligt med chanser för att göra match av det. Vi skapar tillräckligt, men vi måste bli lite vassare runt kassen, sammanfattar en besviken Linus Hultström efter Linköpings fjärde raka förlust på bortaplanen.

• Dennis Hildeby tog samtliga 23 skott när han ikväll höll nollan.
  • I och med Joel Nyströms assist ikväll har han nu giort poäng i 4 raka matcher.
  • Linköping har nu förlorat 4 raka bortamatcher.
  • Linköpings Sebastian Strandberg jubilerade ikväll när han spelade sin 300:e match i SHL.