Stancl med sitt första SHL-mål när Växjö ångar på i toppen

8 december 2022 21:32
#RBKVLH

En bra sistaperiod skulle rädda Växjö ikväll. Efter två halvdana insatser i matchens första två perioder exploderade man fullständigt de sista 20 minuterna. Bland annat gjorde Växjös Jakub Stancl sitt första SHL mål, till lagkamraternas stora jubel, när gästande Växjö till slut vann med 5-2 mot Rögle.

Hemmalaget Rögle kom ut rappa och med mycket energi i benen. Det dröjde inte mer än knappt 4 minuter innan poängmaskinen Adam Tambellini kunde öppna målskyttet i första perioden. En puck som lite tursamt studsade fram och genererade öppet mål. Växjö kunde sedan växa in i matchen bättre och förde spelet i andra halvan av första perioden, men 1-0 på tavlan höll sig efter 20 minuters spel.

Andra perioden rivstartade när Rögle utökade sin ledning till 2-0 genom Daniel Zaar efter knappt två minuters spel. Sedan blev det en rätt sömning historia innan Växjös Lukas Bengtsson kunde få in reduceringspucken 2-1 när 17 sekunder återstod av mittakten. En fin soloprestation som lite tursamt gick in bakom Calle Clang i Röglemålet.

Om andra perioden rivstartade så var det precis vad den tredje perioden gjorde också. Istället för Röglemål blev det Växjö som satte dit 2-2 kvitteringen genom Martin Lundberg. Knappt 1 minut senare kunde Växjö ta ledningen för första gången i matchen genom ett backhandavslut från Glenn Gustafsson. Sedan skulle Jakub Stancl stänga matchen för sitt Växjö i och med sitt 4-2 mål, tillika hans första SHL-mål. Växjö vann till slut med 5-2, deras sjunde raka bortaseger i SHL.

– De tar vara på powerplay o sen blir det mål i bytet efter. De känns som luften går lite ur oss då. Sen har vi några lägen, men vi får inte dit den. Vi spelar bra i två perioder, sen har vi en dålig tredje tyvärr, summerar en besviken Anton Bengtsson om sitt Rögles insats till C More efter match.

– Grymt bra tredje period, den är vi såklart riktigt nöjd med. Fick med oss energi in i omklädningsrummet inför tredje efter vår reducering. Vår form är såklart bra och Kalle (Kossila) och Hugo (Gustafsson) har lett laget på ett bra sätt och de bara leker hockey, säger en glad Martin Lundberg efter Växjös seger.

• Jakub Stancl gjorde sitt första SHL-mål.
  • Kalle Kossila har i och med kvällens mål gjort mål i 4 raka matcher.