TIK

Islossning i andra perioden gav Leksand seger

10 december 2022 17:49
#TIKLIF

Ett mål och två ramträffar i första perioden från Timrås sida var en rejäl uppryckning från sist. Sedan blev det ett magplask i andra perioden när Leksand inte bara kvitterade och tog ledningen, utan även gick upp i en tvåmålsledning. Justin Kloos kunde sedan sätta sin andra puck för dagen i den avslutande perioden och Leksand vann till slut med 4-1 i NHC Arena.

Timrå kom ut som ett helt annat lag än när de tog emot Brynäs i förra omgången. Redan efter 3 minuter hade de stänkt dit 1-0 genom kapten Anton Lander. En snygg styrning på volley upp i nättaket bakom Leksands Mantas Armalis. Det kunde blivit bättre utdelning för hemmalaget när man utöver 1-0, även hade två ramträffar från Sebastian Hartmann och Robin Alvarez - men trots kraftigt spelövertag och flest heta chanser höll sig 1-0 till matchens första periodvila.

Om Timrå dominerade första perioden så vände Leksand helt på steken i andra. Först skulle Carter Camper kvittera till 1-1, sedan kunde de ta ledningen genom Justin Kloos till 2-1 i powerplay. Knappt tre minuter efter ledningsmålet utökade sedan Leksingarna till 3-1 genom Lucas Elvenes, fint framspelad av Carter Camper. 20 minuter var alltså det som krävdes från att vända 1-0 underläge till ledning 3-1.

I tredje perioden kom Timrå ut och skapade några vassa lägen, men Leksand höll sig lugna och trygga i sitt eget försvarsspel. Och istället för att släppa in en reduceringspuck kunde man sätta spiken i kistan när Justin Kloos klev fram och satte sin andra puck för dagen halvvägs in i tredje. Kloos 4-1 mål kom sedan att bli slutresultatet när Leksand nu har två raka bortasegrar.

– Vi har en mängd med chanser i första, i andra och tredje också. Vi är minst lika bra i den här matchen, våra special teams kanske inte är riktigt där idag, men det är svårt att analysera det nu tycker jag. Men nae den här tycker jag vi ska ha haft, säger en besviken Albin Lundin till C More efter Timrås förlust.

– Vi höll oss till vårt spel och det renderade i seger. Vi höll det enkelt och vann den lösa pucken och jag fick en fin pass och så hade jag hade mycket nät att skjuta på. Jag överaskade mig själv en hel del med styrningen till 4-1 målet, men det var en bra forecheck som gav en bra chans, sammanfattar en glad Justin Kloos om Leksands seger och sina två mål.

• NHC Arena var i eftermiddag helt slutsåld och det var fantastiskt tryck.
  • Leksands Justin Kloos gjorde två mål, varav ett i powerplay.
  • Carter Camper hade en bra dag på jobbet när han själv gjorde ett mål och sedan serverade till ett annat.
  • Lucas Elvenes har nu gjort poäng i tre raka matcher i och med hans 3-1 mål idag.
  • Anton Lander gjorde Timrås enda mål med en snygg styrning på volley.