SKE

Joakim Lindström briljerade mot Malmö

8 december 2022 21:32
#MIFSKE

Skellefteås segersvit lever – och de kan tacka Joakim Lindström för det. Skellefteåstjärnan var inblandad i fyra mål (2+2) när Skellefteå vann med 5-4 efter övertid mot Malmö. Lindström är nu uppe på 503 SHL-poäng och passerade därmed Håkan Loob i tidernas poängliga.

Lagen kom till den här matchen med vitt skilda formkurvor. Skellefteå hade tio raka vinster och Malmö tio raka hemmaförluster. Det var också västerbottningarna som tog ledningen efter drygt tre minuter. Lite senare utökade JVM-uttagne Simon Robertsson Skellefteås ledning efter en spelvändning.

Malmö kom in i matchen tack vare två powerplaymål – ett i slutet av första perioden och ett halvvägs in i andra perioden. Malmö spelade bra i mellanakten, men i stället för ytterligare ett hemmamål gjorde Joakim Lindström 3-2 till gästerna.

Än en gång kom Malmö tillbaka tack vare powerplay. Inom loppet av 15 sekunder gjorde hemmalaget två mål i spel fem mot fyra. Något som såg ut att ge tre poäng, men Skellefteå tog ut målvakten och i spel sex mot fem kom kvitteringen. I övertiden klev matchens stora förgrundsfigur – Joakim Lindström – fram och sköt extrapoängen till Skellefteå.

– Det känns skit. Vi måste kunna stänga den här matchen. Vi leder med 4-3 med två minuter kvar. Typiskt i det läge vi är i, vi hittar vägar att förlora, sa Malmös Emil Sylvegård.

– Starkt av oss att hitta ett sätt att komma tillbaka och vinna. Det såg inte så bra ut där ett tag. Över tid har vi gjort många saker bra. Vi har bra kamratskap och bra laganda och det kommer man långt på, sa Skellefteås matchhjälte Joakim Lindström.

• Elfte raka vinsten för Skellefteå samtidigt som det var elfte förlusten i följd på hemmaplan för Malmö.
  • Joakim Lindström hade assist på 1-0-målet och det var hans 500:e poäng i SHL.
  • Lindström var inte klar där. Han gjorde två mål och två assist i matchen. Totalt har han gjort 503 poäng och är sjua i tidernas poängliga i SHL. Upp till ledande Fredrik Bremberg är det 78 poäng.
  • Pär Lindholm var tillbaka efter avstängning och efter drygt tre minuter öppnade han målskyttet.
  • För första gången sedan den 24 september nätade Emil Sylvegård. Han gjorde två mål i matchen.
  • Carl Persson (1+1) verkar trivas mot Skellefteå. På två matcher mot västerbottningarna har Persson gjort fyra poäng.