SKE

Möller stod för alla mål i Skellefteås tolfte raka seger

10 december 2022 17:59
#RBKSKE

Joakim Lindström gjorde ikväll sin 500:e match med Skellefteå i SHL-sammanhang. Då kom Skellefteå ut och briljerade fullständigt och en viss Oscar Möller var på otroligt spelhumör. Han hittade nämligen nätrassel tre gånger om i andra perioden och gjorde således alla matchens mål när Skellefteå till slut vann med 3-0 mot Rögle. Hattrick av Möller och Linus Söderström höll nollan, en bra eftermiddag för Skellefteå.

Trots 10 placeringars skillnad i tabellen (Rögle 12:a och Skellefteå 2:a) blev det en jämn första period i Catena Arena. Skellefteå hade inför dagens drabbning nio raka förluster i Ängelholm och det syntes att Rögle ville öka på den sviten. De spelade snabbt, enkelt och resolut och var de som var närmast en ledningspuck när Ludvig Larsson träffade stolpen, men matchens första mål fick vänta.

Första målet skulle komma snabbt in i andra perioden. Efter en snabb spelvändning kunde Axel Sandin Pellikka ytterst delikat servera Oscar Möller ett friläge, som han förvaltade p¨å bästa sätt. Möller skulle sedan komma att dominera andra perioden då han senare satte 2-0 efter ytterligare en fin passning av Sandin Pellikka. När drygt 2 minuter återstod av mittenakten skulle kapten Möller även bli hattrick-skytt när han på en fin passning av Rickard Hugg kunde stänka dit den strax under ribban. Andra perioden slutade alltså 0 till Rögle och 3 till Oscar Möller.

I den avslutande perioden kunde Skellefteå sedan spela otroligt kontrollerat, rutinerat och organiserat. Rögle fick inte många chanser till reducering och de chanser som de fick - då stod Linus Söderström ivägen och räddade samtliga skott. Skellefteå vann till slut med 3-0 vilket innebär att de nu radat upp tolv raka segrar i SHL.

– Det är tufft att förlora tre på hemmaplan. De var ett effektivt lag på andra sidan isen och gjorde mål på sina chanser. Vi genererade inte lika många chanser som dem, men vi hade några chanser. Men överlag är jag såklart besviken, säger Rögles huvudtränare Cam Abbott till C More efter matchen.

– Vi spelar stabilt, rejält och får många bra anfall. Gör ett mål i powerplay, ett fenomenalt boxplayspel och så har vi grymt målvaktsspel. En bra lagvinst. "Pelikanen" (Sandin Pellikka) är bra på blå där, kan han fortsätta spela såhär kommer det vara en fröjd att få se honom, summerar en ödmjuk och glad Oscar Möller efter slutsignal.

• Skellefteå har i och med eftermiddagens seger vunnit tolv raka matcher i SHL.
  • Adam Tambellinis och Riley Sheens poängsviter stannar på sex matcher när Rögle idag blev nollade.
  • Oscar Möller gjorde hattrick. Två av dessa mål spelade Axel Sandin Pellikka fram till, som gjorde en fantastisk match.
  • Linus Söderström höll nollan när han tog samtliga 22 skott.
  • Rögles William Wallinder spelade mest av alla ikväll med 23:28 i istid.
  • Joakim Lindström gjorde ikväll sin 500:e match med Skellefteå i SHL.