FHC

Blixtvändning gav Frölunda seger i rivalmöte

10 december 2022 20:39
#FBKFHC

Lördagsmatch mellan Färjestad och Frölunda betyder nästan alltid en utsåld arena och högoktanig underhållning. Så också denna gång. Hemmalaget hade länge grepp om matchen, men via två mål inom loppet av 90 sekunder vände Frölunda på steken och efter en dramatisk avslutning var det göteborgarna som stod som vinnare med 4-3.

Det var uppplagt för fest i Löfbergs Arena, och framburna av en utsåld arena satte Färjestad full fart från början. Efter den första anstormningen jämnade Frölunda ut spelet, men det var ändå Färjestad som tog ledningen i matchen när Joakim Nygård stod för ett högklassigt solomål.

I den andra perioden fortsatte det böljande och öppna spelet, med två storspelande målvakter. Det dröjde till slutet av perioden innan några mål föll, och då kom det två stycken - för Frölunda. Göteborgarna vände på 90 sekunder och satte sig i förarsätet inför tredje perioden.

Tredje perioden blev även den öppen och saknade knappast målchanser. Färjestad vaskade fram några riktigt vassa kvitteringslägen, men precis som i period två dröjde det till slutet av perioden innan det kom några mål - och då kom ett helt gäng. Först utökade Frölunda med fyra minuter kvar, och då trodde nog många att matchen var över. Färjestad reducerade, men Frölunda satte pucken i tom kasse och då var det väl ändå avgjort? Nej, för Färjestad reducerade ytterligare en gång innan holmgången till slut var över och slutade med bortaseger.

– Det kändes bra, lite surt att inte få utdelning på det jag skapar. Det kunde varit en annan matchbild om jag satt någon av chanserna. Jag har blivit väl emottagen, det tog nån period att komma in i det, sen matade jag på där ute, kommenterade Eric Engstrand sin Färjestadsdebut.

– Det är speciella matcher mot Färjestad. Alltid speciellt att komma till Löfbergs Arena och ofta bra matcher. Det är kul att vara här. Det var fram och tillbaka mot slutet. Vi jobbar bra, även om vi inte gör någon klockren match, sa Joel Lundqvist direkt efter slutsignalen.

• Frölunda tog sin åttonde seger på de nio senaste bortamatcherna.
  • Patrik Carlsson är i bra form, har gjort sex poäng (3+3) på de tre senaste matcherna.
  • Max Fribergs mål ikväll innebär att han gjort sju mål på sina nio senaste matcher.
  • Joel Lundqvist gjorde mål och har nu gjort poäng i tre raka matcher.
  • Efter åtta mållösa matcher gjorde Joakim Nygård inte bara ett, utan två mål.
  • Färjestad har lite backproblem, och under matchen utgick Joel Nyström vilket innebar att Ville Pokka spelade hela 24.30.