TIK

Målkalas för Rögle när förlusttrenden bröts

15 december 2022 20:20
#RBKTIK

En match Rögle nog förmodligen gärna vill komma ihåg. Ängelholmslaget stod för en stark offensiv match, inte minst i den andra perioden när de bröt förlusttrenden på hemmaplan. Timrå besegrades med 6-1.

Två lag med trevnande form möttes i Catena Arena under torsdagskvällen. En intressant inledning, där hemmalaget vidare lyckades bygga vidare energi på det. Brady Ferguson stod för ett gediget förarbete, när Linus Sandin senare kunde sätta dit pucken elegant i krysset, vilket gjorde att Rögle var i förarsätet med 1-0. Vilket även stod sig perioden ut.

Fortsättningsvis skulle det visa sig vara ett sannerligen effektivt hemmalag. Rögle spelade ut hela sitt register offensivt, när laget väl fick offensiva möjligheter. Hemmalaget skulle dra ifrån ytterligare i matchen och faktiskt vara i en 5-0-ledning (!) efter fyrtio spelade minuter. Det efter att Oskar Stål Lyrenäs gjort två mål under perioden. Även Brady Ferguson samt Adam Tambellini hittade nät. Tambellini som för övrigt gjorde sin 100:e match i SHL under kvällen.

I den tredje akten i matchen, så var det ett Timrå med en allt mer beslutsamhet och spelmässigt lyfte gästerna upp sig allt mer. Dessutom så skulle gästerna kunna spräcka målnollan genom Robin Hanzl, när lite färre än sju minuter återstod av matchen. Rögle skulle dock replikera på det, i slutskedet av matchen, när Marco Kasper fastställde slutresultatet till 6-1 i powerplay.

– Så klart otroligt skönt. En otroligt viktig seger för hela gruppen. Otroligt skönt att vi gör så många mål. Vi har haft lite strul att få in puckarna på slutet. Så idag blev det kanske lite ketchupeffekt, så vi tog vara på våra chanser. Otroligt viktig seger för gruppen, konstaterade Oskar Stål Lyrenäs för C More efter matchen.

– Det är bedrövligt gjort av oss. Säsongens sämsta match. Om man ska se något ljust i det är, så är det att det är uppehåll, summerade Anton Lander efter en tung kväll i Skåne för Timrå.

• Adam Tambellini spelade sin 100:e SHL-match och noterades för tre poäng.