IKO

Pudas glödhet när Skellefteå slog nytt klubbrekord

17 december 2022 17:32
#SKEIKO

Tolv raka segrar i SHL inför eftermiddagens drabbning mot Oskarshamn. Då siktade Skellefteå på 13 raka för att slå klubbrekord och det skulle man lyckas med, efter uppvisning av Jonathan Pudas i sin comeback. Skellefteå vann till slut med 4-0 och Pudas bidrog med 3 assist från sin klubba, som gör att han nu står noterad för 201 poäng i sin SHL-karriär.

Skellefteå jagade klubbrekord i eftermiddagens möte mot Oskarshamn och de kom ut med en otrolig energi och skapade ett massivt tryck redan från start. Efter knappt fyra minuters spel hade Max Lindholm gett Skellefteå ledningen efter att ha förvaltat sin egen retur - och i skottstatistiken var det häpnadsväckande 10-0. Skellefteå fortsatte spela kontrollerat och Oskarshamn kan tacka sin burväktare Joe Cannata, för att det endast stod 1-0 efter 20 spelade minuter. Närmast kvittering var Patrik Karlkvist när han kom fri med Linus Söderström när en minut återstod av perioden, men Söderström kunde avvärja.

Andra perioden skulle bli en betydligt lugnare historia till en början, men senare skulle det bli rena rama ketchupeffekten för hemmalaget. Efter knappt 12 minuter skulle Joakim Lindström utöka till 2-0 på assist från Jonathan Pudas, Pudas andra assist för kvällens och hans 200:e poäng i SHL. Innan perioden var slut skulle även kapten Oscar Möller hitta nätrassel i powerplay till 3-0, innan Max Lindholm sedan kunde prickskjuta in sitt andra för kvällen för 4-0 - även detta i powerplay.

Den avslutande perioden skulle bli mer lik en transportsträcka till en efterlängtad och omtalad seger från Skellefteålägret. De dominerade fullständigt och sköljde över Oskarshamn gång på gång. Joe Cannata höll ner siffrorna rejält med storartat målvaktsspel. Mot slutskedet av matchen kändes det mer som att båda lagen bara ville spela av matchen och höra ljudet av slutsignalen. Slutresultatet skrevs till slut 4-0 i Skellefteås favör, vilket innebar klubbrekord med 13:e raka segern i SHL.

– Senast när rekordet togs var väl när det blev SM-guld så det är bara att hoppas på något liknande. Vi fuskade i en del detaljer som vi kollade noga på. Vi har skärpt till oss i det och det syns i resultaten också, säger en glad Max Lindholm, tillika tvåmålsskytten, efter segern och det slagna klubbrekordet till C More.

– Vad som hände var att vi fick en lektion i tävlingsnivå, kamp och i åkstyrka. Vi har 10 min i början av andra, sen är det inget mer. Vi förlorar otroligt många dueller. De skapar ett självförtroende genom att vara så påslagna så det är bara hatten av mot ett bra Skellefteå idag, summerar en besviken Martin Filander om sitt Oskarshamns insats.

• I och med eftermiddagens seger har Skellefteå nu vunnit 13 raka matcher i SHL, det är klubbrekord. Endast Färjestad, säsongen 01/02, har en längre segersvit (16 matcher).
  • Linus Söderström höll sin fjärde nolla för säsongen, hans andra nolla i rad då han även höll nollan mot Rögle i förra omgången.
  • Max Lindholm var på spelhumör när han hittade nätrassel 2 gånger om.
  • Jonathan Pudas var tillbaka för Skellefteå i eftermiddagens möte och som han briljerade, han bidrog med 3 assist och nådde milstolpen 200 poäng i SHL.
  • Trots 4 insläppta mål stod Joe Cannata för en storartad insats i Oskarshamns målbur. Han noterades för 39 räddningar.
  • Skellefteå vann skotten med förkrossande 43-17.
  • Oskarshamn tacklade mest i matchen med totalt 11 tacklingar.