LIF

Oväntad tvåmålsskytt när Örebro förlängde segersviten

17 december 2022 20:26
#ÖRELIF

På sina 76 första SHL-matcher i Örebro gjorde Marcus Hardegård ett mål. Mot Leksand gjorde den 25-årige backen två och det grundlade segern för närkingarna. Örebro vann med 6-3 och även Oliver Eklind blev tvåmålsskytt när Örebro tog fjärde raka segern.

Det blev en väldigt underhållande match i Behrn Arena. Vi bjöds på nio mål och det var Örebro som inledde målskyttet och det målmässiga greppet om matchen släppte de aldrig. Närkingarna hade 2-0, 4-1 och sedermera 5-2, efter att Marcus Hardegård gjort mål mindre än en halv minuter efter Leksands 2-4-reducering. Då tänkte nog många att det skulle bli en rätt klar Örebroseger.

Leksand gjorde dock 3-5 i andra perioden och i slutet av mellanakten fick Leksand även en straff, men den räddade Jhonas Enroth. Örebro fick sedan in 6-3 och efter det blev det aldrig riktigt spännande.

– På första målet är det en bra passning av (Oliver) Eklind. Samma på andra målet, där Wikman passade. Jag vet inte om jag känner av pressen, men man känner av konkurrensen, sa Marcus Hardegård till C More.

– Vår första period är bättre än den andra. Vi gör lite räknefel i hemgångarna. Det är något vi har pratat om, men ändå bjuder vi på det, sa Leksands Anton Lindholm efter andra perioden.

• Örebro tog fjärde raka segern.
  • Oliver Eklind var poängbäst i Örebro med två mål och en assist.
  • Rodrigo Abols (0+2) fortsätter att leverera. Han har gjort poäng i fyra raka matcher. På dessa har han gjort tio poäng.
  • Mathias Bromé gjorde sitt första mål sedan den 29 oktober. Med det målet har han gjort poäng i sex av de sju senaste matcherna.
  • Robert Leino noterades för en assist för tredje matchen i följd.
  • Leksandsduon Lucas Elvenes och Anton Lindholm gjorde SHL-match nummer 100. Båda firade med att göra ett mål.